Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, günlerdir Kanalizasyon Projesi&[#]8217;nde neden 24 saat çalışılmıyor yönündeki eleştiriler üzerine bir çalışma başlattı. Fakat ilk akşamdan çalışmalar emniyet ekipleri tarafından durduruldu.


Başkan Akdemir, bu zamana kadar yapılan eleştirileri saygıyla karşıladığını belirterek, ilk günden engelle karşılaşılmasının çok yerinde bir örnek olduğunu söyledi.


Gürültü nedeniyle vatandaşların rahatsız olacaklarını bildikleri için 24 saat çalışma yapmadıklarını ama bunu anlatmakta zorluk çektiğini ifade eden Başkan Akdemir, Pusula&[#]8217;ya verdiği bilgilerde şunları söyledi:


&[#]8220;Deniliyordu ki &[#]8220;gece neden çalışılmıyor.&[#]8217; Önceki gece çalışma yaptırdık ama ne oldu polis geldi çalışmayı durdurdu. Bende o zaman çalışmanın başındaydım. Vatandaş; &[#]8220;Bu saatte böyle mi çalışılır, yeter&[#]8221; diyerek şikayette bulunmuş. Ama ben bunları anlatamadım. Hala anlatmakta zorlanıyorum. İzin alındığı halde böyle bir şikayetle karşılaştık. Ama izin almakta yetmiyor. Çünkü vatandaşta haklı. Ama biz bunu insanlara anlatamıyoruz. Çarşı içinde otelde kalanlar, evleri çarşıda olanlar haklı. O ses Tepebaşı Mahallesi&[#]8217;nden duyuluyor. Gece sessiz olduğu için çok yankı yapıyor. Ben o gece çalışmanın başından gece yarısı ayrıldım. Her günde gece 12-1&[#]8217;e kadar çalışılıyor. O saatten sonrada Zonguldak çok sakinleşiyor. Aklın yolu bir değil mi? Vatandaşı düşünmeden nasıl iş yapabiliriz. Hep yazılıp çiziliyor yada birileri eleştiriyor. Ben bunlara saygı duyuyorum. Eleştiri olmazsa yanlışını bulamazsın. Ama madalyonun iki yüzü vardır. Bir şey söylerken iki yüzüne de bakıp söyleyeceksiniz. Ben kararları kendi başıma vermiyorum. Ben bu konuda uzman arkadaşlarımla konuşuyorum ve ona göre karar veriyorum. Şirket yetkilileriyle de bir araya geliyorum. Merak etmesinler ben en ince ayrıntısına kadar düşünüp, tartışıp karar veriyorum. Kendi kafama göre iş yapmıyorum.


BU OLAYI ÖRNEK GÖSTERECEĞİM


Bu konuda beni eleştiriyorlar ya; şimdi ben dün akşam ki olayı hep örnek göstereceğim. Ben, daire müdürlerim ve teknik arkadaşlarım işin başındayken bu olayı yaşadık. Şikayet üzerine çalışmayı durdurmak zorunda kaldık. İşte bu sayede yanlışlığı kendileri de görmüş olsunlar. Artık bundan sonra daha sağlıklı yorumlar olsun isterim.


TOPLUM KARŞI ÇIKIYORSA, YANLIŞ YAPIYORUMDUR


Kişinin değil ben toplumsal çıkarları ön planda tutarım. Bir kişi rahatsız olacakmış diye o işi durdurmam. Ama toplum rahatsızlık duyuyorsa kesinlikle durdururum. Çünkü toplum karşı çıkıyorsa ben yanlış yapıyorum derim.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi