Kdz. Ereğli&[#]8217;de uzun bir süredir Topçalı ve Hamzafakıhlı Mahallelerinin büyük tepkisini çeken ağır tonajlı kamyonların ve tırların bu yol güzergahından geçişi Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın talimatıyla engellenmesinin ardından mahalle muhtarı ve sakinleri Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;a teşekkür ettiler.
Mahalle Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;a ve uygulamayı sıkı bir şekilde denetleyen Zabıta personeline teşekkür ettiklerini söyledi.
İlerikı dönemlere OSB&[#]8217;ye alternatif yolların yapılmasını ve ağır tonajlı araçların geçişinin tamamen durdurulmasını istediklerini belirten Başol, şöyle konuştu:
&[#]8220;Uygulama başlamadan önce ortalama 25 tonluk araçlardan günde 80-100 tane araç bu güzergahı kullanıyordu. Bu araçların her geçişinde sanki deprem oluyor sanıyorduk. Bu durum psikolojimizi çok olumsuz yönde etkiliyordu. Belediye sınırlarına girdikten sonra Belediye başkanımız bu sıkıntıya el attı ve 1 Ağustos&[#]8217;tan itibaren Topçalı Hamzafakıhlı güzergahından araç geçişini engelledi. İleriki dönemde alternatif yollar yapılırda tır geçişi tamamen durdurulur. Bununla ilgili olarak Kaymakamlığımıza ve Valililiğimize 20-25 tane dilekçe verdik. Umarım tamamen bu konuda rahatlarız. Mahalle sakinleri olarak Mahallemize her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Halil Posbıyık&[#]8217;a gösterdiği yakın ilgi ve problemlerimize çözümlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Bu süreç içerisinde çalışmalarını sürdüren zabıta ekiplerine de ayrıca teşekkürü bir borç biliriz.&[#]8221;
Mahalle sakinlerinden Ayşegül Arslan, Başkan Posbıyık&[#]8217;a teşekkür ederek &[#]8220;Önceden çocuklarımızı dışarı çıkaramıyorduk. Hastalarımız, yaşlılarımız çok tedirgin oluyordu. Hergün gecenin bir saatinde bile tırların gürültüsünden ve sallantısından sanki deprem oluyor sanıyorduk. Şimdi büyük ölçüde rahatladık. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi