MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan önceki akşam Ortaköy Kafe&[#]8217;de bir araya geldiği gazetecilere kent, siyaset ve parti içi yönetim değişiklikleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zonguldak&[#]8217;ın her alanda farklı sorunlarla boğuştuğunu ve yalnız kaldığını belirten Korkutan devam eden kanalizasyon arıtma projesi başta olmak üzere her alanda ciddi uygulama hataları olduğunu anımsattı.


Korkutan basına da yansıyan kentsel sorunların çözümünde her şeyin yarım yamalak gittiğini ve yöneticilerin basiretsizliklerinin tahammül sınırlarını aştığını ifade etti.


İsmail Eşref&[#]8217;in Milletvekilliği sevdası ile Zonguldak Belediye Başkanlığı&[#]8217;nı bırakmadan önce tüm inşaat, imar işlerini halledip kent için değil kendi çıkarları düşünerek beş seneliğine aldığı güveni yıktığını belirten Korkutan, Eşref&[#]8217;in kendisini destekleyenleri hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.


Korkutan TTK&[#]8217;ya işçi alımı konusunda TTK&[#]8217;nın ne yapmaya çalıştığının tam olarak anlaşılamadığını, ÇATES özelleştirilmesi konusunda sürece dair kimsenin bilgisi bulunmadığını, Mithatpaşa Tüneli başta olmak üzere ulaşım sorunlarının konuşulmaktan öte gitmediğini vurguladı. Yapımı gündemde olan 400 yataklı hastane konusunda yer arayışlarının bittiğinin deklare edilmesine karşın Sağlık Bakanı Recep Akdağ&[#]8217;ın açıklamalarıyla aslında işlerin anlatıldığı gibi yolunda gitmsiğini öğrendiklerini belirten Korkutan tek tek sorunlara değindi.


Güncel sorunların ötesinde siyasete ve siyasetçilere ciddi eleştirilerde bulunan Korkutan yaptığı açıklamada şunları söyledi;


İŞİMİZ ÖZCAN ULUPINAR İLE ALİ İHSAN KÖKTÜRK&[#]8217;A KALDI


&[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta son dönemde milletvekilliğini yarışını kazanmış bir değerli şahsiyet şu anda cezaevi koşulları altında Zonguldak&[#]8217;la ilgilenmesi söz konusu değil. Yine yıllardır Zonguldak halkının sırtına binerek milletvekilliği, bakanlık, meclis başkanlığı kurumlarını yürütmüş sayın milletvekilimiz zaten Zonguldak. Bir sayın milletvekili Zonguldak&[#]8217;ı ve sorunlarını tanımıyor. Geriye kalıyor AKP&[#]8217;nin 3. sırasından Özcan Ulupınar ve CHP&[#]8217;nin 2. sırasından seçilen Ali İhsan Köktürk. Onlarında bu sorunlarla çok fazla ilgilendiğini iktidar partisine mensup olanın ilgi gösterdiğini muhalefet partisine mensup olanın seçimden bu yana baskı yaptığını gören gördü. Dolayısıyla Zonguldak korkuyoruz diye de önümüzdeki dönemde daha sahipsiz sezona girmiş olacak. Önümüzde 4 sene var bu 4 sene Zonguldak için daha da geriye gidiş şeklinde yer alacaktır.


Milliyetçi Hareket Partisi bu sorunların üzerinde yapıcı olarak gitmeye devam edeceğiz. Üzerimize siyasi parti olarak ne düşüyorsa onun desteğini iktidara olumlu şekilde vermeye devam edeceğiz. Ancak yanlışlar karşısında uyarılarımızı yapmaya devam edeceğiz. Bir önemli sorun daha var. Türkiye Taşkömürü Kurumu bu günlerde işçi alımıyla yine gündemi meşgul ediyor.



TTK&[#]8217;NIN GELECEĞİ KONUSUNDA DÜŞÜNCELERİNİ AÇIKLASINLAR


Türkiye Taşkömürü Kurumunun 2010 yılı üretimi bir milyon700 bin ton civarında bu üretim 2.500 milyon ton olarak hedeflenmişti. Aynı yıl içerisinde TTK&[#]8217;dan 500 kişi emekli oldu. Şimdi 2011 yılında TTK&[#]8217;dan Ağustos ayının şu güne geldiğimiz kadar yaklaşık 400 işçi daha emekli olmuştur. Ve üretim korkuyoruz ki geçen dönemin de altına düşmüş olacak. Kurumun yetkilileri ile kurumda hazırlık işinde çalışan işçilerle görüşüyoruz ve kendilerine hazırlık işi noktasında bir talimat verilmediğini bir gayret gösterilmediğini kendileri ifade ediyorlar. Ve kurum bir kimsesizliğe doğru itilmek yolunda devam ediyor. Şimdi ben burada MHP İl Başkanı olarak TTK&[#]8217;nu yaşatacaklarını iddia eden sayın AKP&[#]8217;nin milletvekillerine başta Sayın Köksal Toptan olmak üzere sonradan seçilen milletvekillerine ve yerel yöneticilerine seslenmek istiyorum. TTK&[#]8217;nun geleceği konusunda ne düşünüyorsunuz bunu açıkça ifade edin.



ÇATES VE TTK PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLECEK


ÇATES&[#]8217;in (Çatalağzı Termik ve Elektrik Santrali) özelleştirilmesi gruptan çıkartılmışımıdır çıkartılmamışmıdır? Yoksa Çates ile birlikte Zonguldak&[#]8217;a Zonguldak kömürünü kullandıracağı söylenerek getirilen Zonguldak&[#]8217;a Karadeniz&[#]8217;in en büyük limanı yaptırılan bir firmanın bu sözlerinden vazgeçmesi durumunda ÇATES ve sonrasında TTK bu firmaya peşkeş çekilip çekilmemesinin hazırlık görüşmelerinin üst düzeyde yapılıp yapılmadığını cevabını Zonguldak kamuoyuna iktidar partisi mensuplarının açıklamasını istiyoruz. Bu konuda MHP&[#]8217;nin duyumları üst düzeydedir ve gerçekçidir. Kendileri açıklama yapmazlarsa bu konuda da ileriki günlerde gerekli açıklamaları MHP sizlere ve kamuoyuna yapacaktır.



BAŞARILI OLAMADIK YENİ BİR DÖNEM BAŞLATIYORUZ


20111 haziran seçimlerinde MHP başarılı sayılabilecek bir sonuç Zonguldak&[#]8217;ta almamıştır. Türkiye gündemini değerlendirecek olursak MHP&[#]8217;nin üzerine oynanan kirli oyunları değerlendirecek olursak MHP&[#]8217;nin Türkiye genelinde aldığı oy önemli bir oydur 5.5 milyon insanın yüzde ile 13 ifadede edilebilecek bir oyu almıştır. Ve bu bize göre önemli bir oydur. Ancak Zonguldak olarak değerlendirdiğimizde kendimizi almış olduğumuz oyla başarılı bulabilme ihtimalimiz yoktur. O sebeple de geçmiş olduğumuz süreyi bunun değerlendirmesini kendi içimizde yaparak geçirdik.



KONGRE DÖNEMİ BAŞLIYOR


Genel Merkezimizde gerekli değerlendirmeyi yaptı. Kendimiz düşündük arkadaşlarımıza danıştık ve önümüzdeki dönemin değerlendirmesini belki biraz yavaş ama kararlı bir şekilde geçirmeyi uygun görüyoruz. MHP Kasım ayından sonra olağan kongre sürecine girecek. Önce beldelerinden, belde delegelerinden, ilçe delegelerinden başlamak üzere ve 2012nin Kasım ayına kadar sürecek olan olağan kongre süreci gerçekleşecek. Ve bu geçen dönemki şartlar devam ederse Ocak-Şubat-Mart aylarında ilçe kongrelerimiz belki daha sonra il kongrelerimiz içerisinde bir süreç yaşamış olabileceğiz.



ÜYE SİLMEDEN YENİ ÜYELERE YAPMAYA BAŞLAYACAĞIZ


Bizim teşkilatlar olarak kendi eksiklerimizi giderme noktasında partiyi kongreye hazırlama noktasında bazı hazırlıklarımız var. Bunlardan bir tanesi Ramazan ayı biter bitmez üye güncellemesi yapacağız. MHP üyeleri kimdir nerededir hangi adreste oturur. MHP&[#]8217;nin üyesi olduğunun bilinci içerisinde midir, partiye bağlılığı yeterince yerindemidir. Bunların hepsini irdeleneceği bir üye tribi değildir. Baştan uyarıyorum. Bir üye güncellemesidir. Partiye davet edilerek, görüşleri alınarak yapılacak üye güncellemesidir. Daha sonra bugünden başlayarak bazı teşkilatlarımızdaki eksikleri Genel Başkanımızın bize verdiği yetki ile giderme gayreti içerisine gireceğiz. Seçimlerden dolayı boşalan yönetici kadrolarımız olabilir, ilçelerimizde, beldelerimizde boşluklar meydana gelmiş olabilir.



GÜRKAN GÜLAY YENİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI


MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığına Gürkan Gülay atandı.
İl Başkanı Mustafa Korkutan, seçim döneminde kısa süreliğine göreve gelen Okan Doğramacı´nın yerine, genel merkezleri tarafından kendisin atandığını belirterek şunları söyledi;
&[#]8220;Sayın Genel Başkanımızın ve teşkilat başkanımızın il teşkilatlarına vermiş olduğu yetkiye istinaden bu boşlukları da bir an evvel doldurma gayreti içerisine gireceğiz. Bunun ilk örneği olarak Zonguldak Merkez İlçemizde bir hazırlık içerisine girmiş bulunuyoruz. Yıllardır benim İl Başkanı olarak İl başkan yardımcılığımı yürüten Gürkan Gülay arkadaşımı il başkanı olarak yeni ilçe merkez teşkilatını kurmakla görevlendirdim. Faydalı olabilecek listeyi Genel Merkezimize sayın teşkilat başkanımıza listeyi teşkilatımıza sunduk. İnşallah herhangi bir sorun çıkmayacaktır ve Genel Başkanımızın da onayıyla yeni Merkez İlçe teşkilatımızı da sizlere sunacağız. Dolayısıyla MHP yoluna doğru adımlarla ilerleyecektir. Eksiğimiz gediğimiz olabilir ama bunlar en kısa sürede tamamlanacak ve MHP geçmişinden gelen misyonundan sapmadan yeni bir vizyonla Zonguldak siyasetinin önüne çıkmış olacak&[#]8221;


Editör: Pusula Gazetesi