Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, ilçede yapımı devam eden eğitim yatırımları ile ilgili bilgiler verdi. Kepez Anadolu Lisesi ve Saniye Erdoğan Anaokulu´nun yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Çay, &[#]8220;Kepez Anadolu Lisesi bitme aşamasına gelmiş durumda, şu anda iç boyama işlemi bitti, dış boyası da büyük ölçüde tamamlanmıştır. Geçici kadro aşamasındadır. Şu anda bir sıkıntımız yoktur. Bu okulumuzu 2011-2012 Eğitim ve öğretim yılına yetiştireceğiz. Devlet demiryollarından almış olduğumuz arsa üzerinde AK Parti Zonguldak eski milletvekili Fazlı Erdoğan´ın eşi Saniye Erdoğan tarafından Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası´ çerçevesinde yaptırılan 4 derslikli anaokulunun inşaatı devam ediyor. Şu anda okulun sıva çalışması yapılmaktadır. Bu okulumuzun da yeni eğitim ve öğretim yılına yetişmesi için çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir&[#]8221; dedi.
Vatandaşların huzurlu bir Ramazan ayı geçirmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirten Çay, &[#]8220;İlçemizde Ramazan ayının başlaması dolayısıyla güvenlik tedbirlerini biraz daha azami bir şekilde arttırdık. Burada önemli olan vatandaşımızın huzurlu bir ortam içerisinde yaşantısını devam ettirmesi biz bu konuda elimizden ne geliyorsa tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz&[#]8221; diye konuştu. Köylerdeki alt yapı çalışmaları hakkında bilgiler veren Çay sözlerini şöyle tamamladı:
&[#]8220;Köylerimize yönelik parke çalışmaları, asfalt çalışmaları, stabilize yol çalışmaları, yama çalışmaları, alt yapı , menfez büz ve içme suyu çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi