Zonguldak´ta, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüsün çarptığı Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde (ZKÜ) öğrenim gören bir öğrenci öldü, diğeri ağır yaralandı.


Zonguldak´ta, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüsün çarptığı Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde (ZKÜ) öğrenim gören bir öğrenci öldü, diğeri ağır yaralandı.

Alınan bilgiye göre, ZKÜ Fen Edebiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şeyma Kambur ile Maliye bölümü 2. sınıf öğrencisi Aysun Çayır, Kozlu beldesinde oturan arkadaşlarına iftar yapmak üzere sahil yolundaki yurtlarından ayrıldılar.

Benzinliklerin karşısındaki tali yolun kenarından yürüdükleri sırada arkadan gelen Hakan K yönetimindeki 67 M 0187 plakalı yolcu minibüsü öğrencilere çarparak Şeyma Kambur´u yaklaşık 30 metre sürükledi.

Kazada ağır yaralanan öğrencilerden Kambur, kaldırıldığı ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Çayır ise aynı hastanede tedavi altına alındı.

Olayın bildirilmesi üzerine Kambur´un ailesinin yanı sıra ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, hastanenin başhekimi Doç. Dr. Varım Numanoğlu, bazı öğretim üyeleri ve öğrencilerin arkadaşları hastaneye geldi.

Kızlarını görmek için morga giren Kambur´un anne ve babasını, Özer ve Numanoğlu teselli etmeye çalıştı.

Bu arada, kazanın meydana geldiği yolun karşısındaki bir benzin istasyonuna ait kamerada, kızların yol kenarından yürümesi ve arkadan hızla gelen minibüsün öğrencilere çarparak sürüklemesi saniye saniye görüntülendi.

İstasyon çalışanı Mehmet Birkanın, gazetecilere, tali yola hızlı giren minibüsün kızlara çarptığını ve Kambur´u sürüklediğini belirterek, "Kızlar iftara gidiyorlarmış, yazık oldu. Çok üzüldük" dedi.

Yoldaki izlerden, aracın fren yapmasına rağmen hızlı seyir ettiği için duramadığı tahmin ediliyor.


Editör: Pusula Gazetesi