Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Zonguldak- Bartın ve Karabük ve halkının Zonguldak Havaalanı&[#]8217;ndan başlatılan yurt içi seferlerine sahip çıkmadığını ve reklamın yetersiz yapıldığını söyledi. Havaalanının yaşaması için halkın desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirten Gülşen; &[#]8220; THY&[#]8217;nin yan kuruluşu Anadolu Jet ile Borajet&[#]8217;in başlattığı yurt içi serflerine bölge halkı sahip çıkmadı. Biz istiyoruz ki direk ve aktarmalı seferler olsun. Böyle bir program yapılmıştı. Bu havaalanının çalışmasında ve seferlerin artmasından yanayız. Bunun için halkın desteği gerekiyor. Geçmişte havaalanına negatif bakanlar artık pozitif bakmalı. Bence de fiyatlar da çok uygun. Tabiî ki bir takım eksiklikler olabilir. Bu eksiklikleri bu dönemde gidereceğimize inanıyoruz.


Yurt dışı seferlerimizden ise memnunluk duyuyoruz. Gurbetçilerimizde memnun olması bizleri sevindiriyor. Havaalanımızın gerçekleşecek projelerle bölgeye ekonomik ve sanayi anlamında çok büyük destek vereceği ortadadır. Siyasilerle tekrar görüşüp bu konunun ivedilikle çözülmesi gerekiyor. Bunun yanında kalkış saatlerini de tekrar gözden geçirmek şart. Firma ve bizler tarafından da reklamın yeterince yapılmadığı da görülüyor. Kısaca seferlerin yaşatılması için havaalanına iyice organize olunması gerekmektedir&[#]8221;diye konuştu.



&[#]8220;Üyelerimizi ücretsiz fuarlara taşımaya hazırız&[#]8221;


Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, bölge insanının havayoluna alışkın olmadığını özellikle Doğu Karadeniz&[#]8217;&[#]8217;i temsil eden derneklerin üyelerini bir defaya mahsus olmak üzere memleketlerine getirmeleri önerisinde bulundu. Kandemir; &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;tan yurt içi seferleri başlamış olmasına rağmen Trabzonlu vatandaşlarımızın 16-17 saat otobüs yolculuğunu nasıl katlandıklarını anlamış değilim. Çünkü otobüs ve uçak biletleri arasında fiyat farkının çok fazla olmadığını düşünüyorum. Sayın Valimizin gazetedeki açıklamalarını çok yerinde buluyorum. Kendisi başta TSO&[#]8217;lar ve esnaf odaları olmak üzere sivil toplum kuruluşları ile bir değerlendirme toplantısı yaparsa faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü bu kurumların başkan ve üyeleri en fazla havaalanından yaralanacak insanlarımız. Birçok arkadaşımızın uçak fobisi var. Eğer onları bir kez uçağa bindirmeye başarırsak bu fobisinden kurtulmuş olacaklardır.


Anandolu Jet ve Borajet&[#]8217;in daha önce uyguladığı program bana göre çok iyiydi. Ancak Sabiha Gökçen Havaalanı&[#]8217;ndan indikten sonra vatandaşlarımıza metrobüslerle istedikleri yere kısa sürede gidebileceklerini yeterince anlatamadık. Eğer Sayın Valimiz bizleri bir araya toplarsa bende oda olarak düzenlenecek TÜYAP fuarlarına ilgili üyeleri 15&[#]8211;20 kişilik gruplar halinde ücretsiz olarak havayolu ile taşımayı taahhüt ederim. Bir kere denedikten sonra havayolunun rahatlığı alışkanlık olur kanaatindeyim. Biz üzerimize düşen her taşın altına elimizi koymaya hazırız&[#]8221;diye konuştu.


Bartındaki vatandaşların iç hat seferlerine adapte olamadıklarını söyleyen Kandemir, İnkuımu gibi yazlık beldelerde yeterince tanıtım yapılmadığını ifade etti.



Vali Erdal Ata ne demişti?


Ata, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirme de şunları söylemişti;


&[#]8220;Zonguldaklıların yurtiçi seferi olmamasından dolayı şikayet etmeye hakkı yok. Geçen sene İstanbul-Zonguldak-Trabzon, bu sene de İstanbul-Zonguldak seferleri başlamıştı. Ama hiç talep gelmedi. Uçaklar yüzde 15-20 ve en dolu olduğu dönemde Trabzon&[#]8217;a yüzde 40 ile gitti geldi. Fiyatlarında çok yüksek olduğunu sanmıyorum. En baştan yüksekti ama rakamlar indirttirildi. Otobüsün 70 liraya gittiği bir yere uçakla 100 liraya gidiyorsan buna yüksek dememek lazım. Yinede biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yeniden bu uçuşların başlaması için Türk Hava Yolları yetkilileriyle görüşeceğiz. Aslında Baro Jet yetkilileri, Anadolu Jet yetkilileriyle birlikte gelmişlerdi ve görüştük. Buradan İstanbul&[#]8217;a uçak koymalarının sebebi, buradan İstanbul&[#]8217;a gittiğiniz zaman 1 saat içinde Türkiye&[#]8217;nin hangi tarafına giderseniz gidin bağlantılı olarak gidilebilecekti. Ama maalesef yeterli rağbet görmedi. Havaalanımız boş durmuyor. Yurtdışı seferlerimiz yapılıyor. Sadece Almanya&[#]8217;ya. Ama Almanya&[#]8217;ya yolcu var. Burana İngiltere&[#]8217;ye yolcu çıkacak mı? Buradan direk Rusya&[#]8217;ya sefer düzenlesek kaç kişi gidecek? Belki de kimse gitmeyecek. Almanya&[#]8217;ya giden uçaklar dolu gidip dolu geliyorlar. Önceki gün görüştüğümde uçak 148 kişiyle geldi ve yine 148 kişiyle gitti.&[#]8221;


Editör: Pusula Gazetesi