Zonguldak Kanalizasyon Arıtma Tesis çalışmaları devam ederken asfaltı kimin yapacağıyla ilgili sorular hala tam olarak yanıt bulamadı. Vali Erdal Ata&[#]8217;nın Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede çalışmaların işleyişiyle ilgili eleştirilerde bulunmasının ardından da asfaltın kim tarafından yapılacağı hala anlaşılabilmiş değil. Pusula&[#]8217;nın bu yöndeki sorularına yanıt veren Başkan Akdemir ise yine çelişkili bir yanıt vererek; &[#]8220;


Asfalt tesisi, Kanalizasyon Arıtma Sistemi Projesi ihale maddelerinin içerisinde yok diye bir şey yok. Olmasa dahi biz o konuyla ilgili gerekeni yapacağız. Her Çarşamba Firma yetkilileri ile bir araya gelip gerekli çalışmaları yapıyoruz. Görüş alışverişinde bulunuyoruz. Belediyenin durumu da ortada. Kanalizasyon çalışmaları bittikten sonra asfalt çalışmalarını belediye üstlenemez. Çünkü böyle bir gücü yok. Firma bunu üstlenir üstlenmez bir şey diyemem. Ama biz üstlenmesi için elimizden geleni yapacağız. Şehri bu halde bırakamaz&[#]8221; dedi.


SAHİL BANDI UYGUN OLURSA YOL OLUR


Akdemir, imar yolu olarak görünen ancak vatandaşların gezi yeri olarak kullandığı sahil bandının karayoluna dönüştürülmesiyle ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine; &[#]8220;Zonguldak sahil bandı imarda yol olarak görünüp görünmediğini bilemiyorum. Ama her fikir bizim için çok önemlidir. Arkadaşlarımla bir araya gelip bu konuyu görüşeceğim. Ama en önemli şey gerçekçi olmaktır. Yani ben yaptım oldu bitti diyemeyiz. Şehrimizin önünü açacak yada şehrimize yakışacak bir şey olursa tabiî ki yapabiliriz. Uzun vadeli düşünmek ve ilerleyen günlerde yanlış yapmamak için doğru kararlar almalıyız. Bu konuda bizim için bir fikirdir. Eğer uygunsa, arkadaşlarımda buna onay verirlerse Zonguldak Belediyesi gerekeni yapacaktır&[#]8221; yanıtını verdi.

Editör: Pusula Gazetesi