Kayserili İşadamı Rifat Güpgüpoğlu tarafından Çaycuma Karapınar Beldesi&[#]8217;nde oğulları adına yaptırılan Abdullah Güpgüpoğlu İlköğretim Okulu ve Galip Güpgüpoğlu Çok Programlı Lisesi&[#]8217;nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan ve Özvan Ulupınar, Vali Erdal Ata ve eşi Nazan Ata, Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanları, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, OYKA Genel Müdürü Aytekin Kadıoğlu, İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törene, İşadamı Rifat Güpgüpoğlu eşi, çocukları, gelinleri ve torunları ile katıldı.


Karapınar İlköğretim Okulu&[#]8217;nun durumunu tesadüfen gördüğünü belirten İşadamı Rifat Güpgüpoğlu, çok büyük okullar yapmak yerine belde ve içlerdeki okulları yeniden hayata kavuşturmayı tercih ettiğini söyledi. Güpgüpoğlu; &[#]8220; Eğitime katkıda bulunmak artık hobi haline geldi ancak elimi çocuklarıma verdim. Bu iki okula onların adını vermek istedim. İnşallah onlar bu katkıları devam ettirecek ve ileride bir üniversite yaptıracaklar&[#]8221;dedi.


Yaptıkları hayır işlerinde ödedikleri vergilerden yakınan Güpgüpoğlu; &[#]8220;İnşaatını yaparak devlete teslim ettiğimiz binaların KDV, stopaj ve SSK gibi vergilerini ödüyoruz. Bunlardan muafiyet verilmesi halinde eğitim gönüllülerine yeni ufuklar açılacaktır diye inanıyorum. Okulların hayırlı olmasını diler törene katılan tüm misafirlerimize teşekkür ederim&[#]8221;diye konuştu.


Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman eser bırakmak için sadece ekonomik güce sahip olunmadığını, sosyal sorumluluk duygusunda olması gerektiğini söylediği konuşmasında; &[#]8220;Güpgüpoğlu ailesi bu sorumluluğunu ilçeye üç okul yaptırmakla gösterdi. Artık okullarımızda ileri teknolojiye ihtiyaç duyulmakta. Bu ihtiyaçları devletin tek başına karşılaması mümkün olmuyor. İşadamlarının katkıları bu ihtiyaçları önemli ölçüde azaltıyor&[#]8221;dedi.


AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Güpgüpoğlu&[#]8217;nu Zonguldak&[#]8217;ta ilk tanıyan ailelerden biri olduklarını ifade ederek; &[#]8220;Bizi yanıltmayan bu aileye Allah sağlık ve bol kazançlar versin. Karapınar beldesinde artık 50 yıl okula ihtiyaç olmayacaktır. İşadamlarımız eğitimde yarış halindeler. Sayın Valimiz benim babamda dahil olmak üzere işadamlarımızı ikna etmek yoluyla bölgemize bir çok okul kazandırmıştır&[#]8221;şeklinde konuştu.


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan da konuşmasında şunları söyledi; &[#]8220;Karapınar denilince ilk akla gelen ilköğretim okulundaki sınıfların yersizliği idi. Öğrenciler barakalarda eğitim görüyordu. Eğitimdeki sorunları çözmeyi başaramadık. Ama Güpgüpoğlu ailesi sayesinde Karapınar&[#]8217;daki sorun uzun vadeli olarak çözüme kavuşuyor. Eğitim ihtiyaçları o kadar hızlı artıyor ki devletin imkanları karşılayamıyor. Sonunda hayırsever vatandaşlarımız devreye giriyor. Sayın Güpgüpoğlu torunların harcayacağı paraları Karapınarlı çocuklar için harcıyor. Biz kendisinden bir okul istedik, o iki verdi. Şimdi hedefinde bir üniversite yapmak var&[#]8221;diye konuştu.


Zonguldak Valisi Erdal Ata, ilde göreve başladığı günden itibaren daha modern bir eğitim için çalıştıklarını ifade ederek, barakalarda eğitim verilen Karapınar İlköğretim Okulu&[#]8217;nun acilen yapılması gerektiğini ifade etti. Bazı nedenlerden dolayı Karapınar&[#]8217;a öncelik verilemediğini söyleyen Vali Ata; &[#]8220;Burada yapılacak olan iki okulda toplan 20 derslik beldedeki eğitim sorununu uzun vadede çözecektir. Ben inanıyorum ki Güpgüpoğlu ailesinin hayır işleri bununla da kalmayacak. Antalya&[#]8217;da görme engeller için bir okul yaptırdığını ve Kayseri&[#]8217;deki yatırımlarını biliyoruz. Bizlere bir üniversite yaptırmak istediğini söyledi. İnşallah oda üniversitemizin bir fakültesi olacak. Milletim ve devletim adına Güpgüpoğlu ailesine şükranlarımı sunuyorum&[#]8221;dedi.


Eğitime katkılarından dolayı İşadamı Rifat Güpgüpoğlu ve eşi Filiz Güpgüpoğlu&[#]8217;na Vali Erdal Ata ve Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınaç tarafından teşekkür plaketi, Milletvekili Köksal Toptan tarafından da hediyeler verildi.


Halk oyunlarının ardından, okulların temeli Güpgüpoğlu&[#]8217;nun torunlarında katılımıyla da atıldı.

Editör: Pusula Gazetesi