Elvanpazarcık Beldesi´nde orman içindeki Harmankaya Şelaleleri´nin kenarında yapılan treking yürüyüş parkurunda çalışan işçilerden 23 yaşındaki Emrah Coşkun, yaklaşık 4 metre yükseklikten düşerek yaralandı. Sol bacağı kırılan Coşkun, 7 saatlik operasyonla kurtarıldı.

İl Özel İdaresi, Harmankaya 1-2-3 şelalelerinin bulunduğu orman içindeki 3 kilometrelik güzergahta turizm amaçlı treking yürüyüş parkuru için 45 gün önce çalışma başlattı. Ahşap ve demir merdivenlerin şelalelerin kenarındaki yamaçlara monte edilmesi işinde çalışan işçilerden Emrah Coşkun, saat 13. 00 sıralarında Harmankaya 2 Şelalesi´nin yanındaki yamaçta çalışırken dengesini kaybetti. Coşkun, 4 metre aşağıda kayaların arasına düşüp yaralandı.



Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, bölgede turizm amaçlı projede çalışan taşeron firma işçisinin durumu hakkında bilgi vererek, "İşçi arkadaşımız şelalenin yamacında malzeme taşırken ayağının kayması sonucu düşmüş. Ağır yarası yok. Arkadaşımızı kurtarmak için sağlık ekipleri yoğun çalışma yapıyor. Kurtarma işi çok zor olduğu için uzman ekipleri çağırdık. " dedi.


BOLU&[#]8217;DAN KURTARMA EKİBİ GELDİ


Arkadaşlarının haber vermesi üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile 112 Acil Servis ekipleri, orman içinde yürüyerek olay yerine geldi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolünde sol bacağında kırık, kaburgalarında ezilme saptanan Coşkun´un, ambulansın arazi yapısından olay yerine ulaşamaması nedeniyle kayalık olan dere yatağından aşağıya doğru sedye ile indirilmesine karar verildi. Bunun için de Boluİl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi´nden (UMKE) destek istendi.

YÜKSEK KAYALARDAN GÜÇLÜKLE İNDİRİLDİ

Bolu´dan giden 4 kişilik ekibin katılımıyla gerçekleştirilen kurtarma operasyonunda Coşkun, sedyeye iple bağlandı. Daha sonra da bin 100 metrelik dere yatağı boyunca aşağıya doğru indirildi. Ekipler, Harmankaya 2 Şelalesi´nin hemen alt tarafındaki 10 metrelik kayadan yaralıyı indirdiği sırada zor anlar yaşadı. Bolu UMKE İl Sorumlusu Hakan Esen, sedyede acı içinde kıvranan yaralıyı kucağına alıp ip yardımıyla kayadan aşağıya sarktı. Kayalık ve patika yollardan oluşan bin 100 metrelik güzargahı 2 saatte aşan ekipler, yaklaşık 7 saat süren çalışmanın ardından Coşkun´u ambulansa ulaştırmayı başardı.

Editör: Pusula Gazetesi