Zonguldak şehir merkezinde yapılmak istenen 400 yataklı hastanenin gündeme gelmesinin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ&[#]8217;ın; &[#]8220;Yer bulun hastanenizi hemen yapalım&[#]8221; sözlerinin ardından önce yer bulamayan Zonguldak bu defa hastanenin yapılacağı alanda bulunan mevcut poliklinik binası boşaltılamadığı için bekleyişini sürdürüyor.


Bakan Akdağ o dönem kendisine hastane yeri olarak gösterilen mevcut poliklinik binasının olduğu alanın küçük olduğu gerekçesiyle büyük bir alan bulunmasını istemiş ancak günler süren tartışmalar sonrasında yer bulunamayınca yeni hastanenin mevcut poliklinik ve lojmanların bulunduğu alana yapılması benimsenmişti.


Bakanlık yetkililerinin yaptığı inceleme ve zemin etütleri sonrasında lojman ve poliklinik binalarının yıkılmasına karar verildi ancak bu geçici süreçte poliklinik hizmetlerinin nasıl ve nerede verileceğine yönelik çözüm bulunamadı.


Günde 3 bin kişinin hizmet aldığı polikliniklerin taşınacağı yer bulunamayınca farklı alternatifler üzerinde duruluyor.


Bunların arasında mevcut yere yakın olması nedeniyle Kız Meslek Lisesi&[#]8217;nin geçici olarak kullanılması bu süreçte buradaki eğitim öğretimin başka bir yere kaydırılması düşüncesi de var. Başka bir teori ise polikliniklerin ayrılarak bir kısmının Atatürk Devlet Hastanesi&[#]8217;nin alt katlarında toplanması bir kısmının ise Bahçelievler Mahallesi&[#]8217;ndeki mevcut Zonguldak Devlet Hastanesi&[#]8217;ne kaydırılması.


Buna benzer başka alternatifler üzerinde duran İl Sağlık Müdürlüğü ve iktidar soruna çözüm bulamadığı için süreç uzuyor.


Sorun çözülemediği için hastane için daha ne kadar bekleneceği merak konusu. İki yıldır çoktan bitmiş olması gereken 400 yataklı hastaneyle ilgili daha ne kadar bekleneceği merak konusu.


Zonguldak&[#]8217;la aynı zamanda hastane tartışması yaşanan illerde hastane inşaatları çoktan tamamlanarak hizmet verilmeye başlanmasına karşın Zonguldak&[#]8217;ın yapısal sorunlarının yanında bürokrasi ve siyasetin çözüm üretmekteki tarzı bu gecikmede etken oluyor.


Öte yandan hastane inşaatının devam edeceği süreçte poliklinik hizmetlerinin nasıl ve nerede daha sağlıklı verileceğine yönelik kamuoyuna bilgi verilmemesi dikkat çekiyor.

Editör: Pusula Gazetesi