Zonguldak´ta Demokrasi Platformu tarafından Madenci Anıtı önünde Uğur Mumcu´yu anma yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılan yaklaşık 300 kişi, öldürülüşünün 16. yılında anılan Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu´yu sloganlarla andı. Madenci Anıtı önünde başlayan yürüyüş Zonguldak Valiliği binası önünde son buldu. Atatürk Anıtı´na Uğur Mumcu´nun fotoğrafının yer aldığı çelenk bırakılırken, Erdoğan Kaymakçı Zonguldak Demokrası Platformu adına basın açıklaması yaptı.





Tören sırasında göz yaşlarına hakim olamayan Müge Nalbant (29) duygu dolu anlar yaşadı. Kaymakçı yaptığı basın açıklamasında, "16 yıl önce bugün öldürülen kalemini, beynini ve yüreğini halkımıza adayan Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ve onun nezdinde tüm demokrasi şehitlerimizi anmak ve anlamak için bir araya geldik. Uğur Mumcu, Atatürk ilkelerini, Cumhuriyetin kazanımlarını ve ulusal bağımsızlığı savunan seçkin bir aydındı. Uğur Mumcu´yu, Hrant Dink ve onlar gibileri saygı ile anarken, karanlık güçlere karşı çağdaş, özgür, demokratik bir Türkiye´yi savunma kararlılığını bir kez daha tekrarlıyoruz. Biz unutkan bir ulusuz.





Unutuyoruz olup bitenleri. Unutuyoruz oğulları, kızları ölen anne-babaları ve kanlı gözyaşlarıyla baş başa bırakıp gidiyoruz" şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından Uğur Mumcu çelenginin önüne kırmızı karanfil bırakıldı. Grup olaysız şekilde Valilik Binası önünden ayrıldı. Törenin ardından Maden Mühendisleri Odası´nda öldürülen gazeteci, yazar, siyasetçi ve bürokratların fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı yapıldı.
Editör: Pusula Gazetesi