Türk toplumunun hafızalarında önemli bir yeri olan ve 20. Yüzyılın en önemli kültürel faaliyetlerinden biri olarak kabul edilen Açık Hava Sineması keyfi, yıllar sonra bir kez daha yaşatılırken, sahil bandında bulunan amfi tiyatroda kurulan dev ekranda, Türk Sineması&[#]8217;nın ölümsüz eserlerinden biri olan Selvi Boylum Al Yazmalım gösterime sunuldu.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Açıkhava Sineması keyfini yıllar sonra Ereğli halkına yaşattıklarından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek&[#]8220; Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü imzasını taşıyan Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında Ramazan boyunca vatandaşlara nostaljik bir heyecan yaşatılacak. Birçok Yeşilçam filmi gösterime sunulacak. Film gösterimlerini, ünlü sanatçılarımız Kadir İnanır ve Türkan Şoray&[#]8217;ın başrolünü paylaştığı &[#]8217;Selvi Boylum Al Yazmalım&[#]8217; filmi ile başlattık. Halkımızın gösterdiği ilgi bizi memnun etti. Ben de yıllar sonra Açıkhava sinemasında film izleminin keyfini yaşadım. Bundan sonra gösterime sunulacak filmlere de tüm Ereğli halkını davet ediyor ve açık hava sineması keyfi yaşamayan yeni nesle bu keyfi yaşamayı tavsiye ediyorum&[#]8221; dedi.
Açıkhava filmini Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve yaklaşık bin kişi hep birlikte izledi.
Editör: Pusula Gazetesi