Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Belediyesi Meclis Grubu yaptığı basın 2009 yerel seçimleriyle başlayan sürecin rezalet boyutuna ulaştığını ifade etti. Açıklamada 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde yeniden başkan seçilen CHP&[#]8217;li İsmail Eşref&[#]8217;in Milletvekili adayı olabilmek için istifa ettiği vurgulanarak yerine seçilen Muharrem Akdemir ile; Yetkisiz başkan, etkisiz Belediye&[#]8217; döneminin başladığı ifade edildi. Açıklamada devam eden ve çalışma yöntemi konusunda eleştiriler alan Kanalizasyon ve Atık su Arıtma Projesi&[#]8217;nin aksayan yanları hatırlatılarak; &[#]8220;Hangi gün hangi bölgedeki çalışmanın tamamlanacağını iddia ediyoruz ki Belediyeyi yönetenler dahi bilmemektedir&[#]8221; denildi.


İşte Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Belediyesi Meclis Grubu&[#]8217;nun o açıklaması;


EŞREF SAATİ GELDİ GEÇTİ


&[#]8220;Malumunuz olduğu üzere; önceki Başkanlık döneminden kalan görevi kötüye kullanma mahkûmiyetini zaman aşımıyla atlatan Sayın İsmail EŞREF yeni dönemin ilk iki yılında da &[#]8216;Huylu huyundan vazgeçmez&[#]8217; atasözünü ispatlayan icraatlara imzasını attı. Bir taraftan Yap İşlet Devret&[#]8217;çileriyle Zonguldak&[#]8217;ı işletmeye devam ederken, diğer taraftan Belediye sınırlarında kalan son yeşilliklere, gerek kendi inşaat firması gerekse imar kıyağı yaptığı yandaş müteahhitler eliyle beton yığınlarını doldurmayı başardı. Tüm kentin Mülkiyet ve şehirleşme sorunlarını çözecek olan Islah İmar Planları&[#]8217;nı uygulamak yerine imtiyazlı kişilere parsel bazında imar kıyakları yapmayı seçti. Kendi firmasının yaptığı konutlardan satın alanların emeklilik ikramiyelerini Belediye kasasından hızlıca ödemeyi de ihmal etmezken diğerlerini umursamadı. Lavar alanı projesini Koruma Kurulu&[#]8217;na taşıyarak AK PARTİ&[#]8217;nin bu fırsatı kullanmasını engelleyen Başkan İki yıllık sürede sadece laf ve süslü animasyonlar ürettikten sonra çivi dahi çakmadan çekip gitti. Kısacası iki yıl Zonguldak&[#]8217;ı oyalayarak yarım kalan özel işlerini toparlayan Sayın İsmail EŞREF Zonguldak Belediyesini ve kendi parti gurubunu kaosa terk ederek müteahhitlik işlerinin başına döndü.


YETKİSİZ BAŞKAN, ETKİSİZ BELEDİYE


İstifa sonrası dönemde, Zonguldak Belediye Meclisinde 20&[#]8217;ye 11&[#]8217; çoğunluğa sahip olan CHP gurubu, yeni Belediye Başkanı&[#]8217;nı seçmeyi yüzüne gözüne bulaştırarak kaos döneminin ilk işaretini verdi. Belediyemizin acil ve devrim niteliğinde çözümlere ihtiyaç duyulan sorunlarıyla meşgul olması gerekenler aylardır iç meselelerinden başlarını kaldırmamaktadır. Kendi partisinin meclis gurubu tarafından yetkileri tırpanlanan Belediye Başkanı bu güvensizlik ortamında adım atamaz hale gelmiştir. Belediye Başkanı bu ortamda kendi partisinin meclis üyeleri tarafından hazırlanan Zonguldak Belediyesi 2010 yılı denetim komisyonu raporunda talep edilen araştırma komisyonunu bile kurmamıştır.


BELEDİYE YÖNETİMİNDE KARGAŞA VE KAOS VAR


Zonguldak Belediyesinin içinde bulunduğu kargaşa ve kaosun boyutunu saygıdeğer Zonguldaklılar son günlerde kanalizasyon inşaatı işinde yaşayarak görmektedir.


Öncelikle belirtmek isteriz ki; kanalizasyon ve arıtma projesi AKPARTİ döneminde Belediyenin tozlu raflarından alınarak hazine kefaleti sağlanmış ve uygulamanın önündeki engeller aşılmıştır.


KANALİZASYON PROJESİ İÇİN KOMİSYON TALEBİMİZ REDDEİLDİ


AKPARTİ gurubu olarak çok önemsediğimiz kanalizasyon ve arıtma tesisi inşaatında yaşanacak sorunları önceden gördüğümüz için bu çalışmaya özel bir komisyon kurulmasını talep etmiş ve yetkilileri olası aksamalarla ilgili uyarmıştık. Maalesef komisyon talebimiz reddedildiği gibi uyarılarımıza da kulak asılmadı.


BELEDİYEYİ YÖNETENLERİN BİLE HABERİ YOK


Milyonlarca Avro harcanarak yapılmakta olan inşaatın şehrin ana caddelerini geçerken bile karınca hızıyla ilerlemesi hemşerilerimizi çileden çıkarmaktadır. Yüklenici firmanın şehir trafiğini altüst eden bu kadar önemli bir inşaatta 24 saat çalışma yapmaması, yeterli personel ve makine bulundurmaması, hiçbir güvenlik önlemi almadan rastgele çalışması Belediyemizin firmayı doğru yönetememesinden kaynaklanmaktadır. Hangi gün hangi bölgedeki çalışmanın tamamlanacağını iddia ediyoruz ki Belediyeyi yönetenler dahi bilmemektedir. Belediye Başkanının nerdeyse yaya vatandaşları suçlayacak tavrı da konuya yaklaşımının göstergesidir. İnşaat süreci en başından iyi planlansaydı, vatandaşlarımız önceden bilgilendirilse ve firma disiplinli bir çalışmaya zorlansaydı bugünlerde çekilen sıkıntının yarısı bile çekilmezdi.

Editör: Pusula Gazetesi