Alınan bilgiye göre, doğal gaz kullanan bazı vatandaşlar, evlerinde farklı koku almalarının ardından Düzce Ereğli Doğal Gaz Dağıtım AŞ (DERGAZ), Ereğli Belediye Zabıta Müdürlüğü ve 155 Polis İmdat´a ihbarda bulundu.
Evlerde gaz sızıntısı tespit eden DERGAZ kontrol ekipleri, bazı hatları kapatarak mühürledi.
DERGAZ İşletme Müdür Yardımcısı Ender Onur, yaptığı açıklamada, hatlarda kaçak olup olmadığını tespit etmek amacıyla doğal gaza koku içeren madde ilave ettiklerini, bir süre sonra da çeşitli bölgelerden ihbar almaya başladıklarını söyledi.
İhbar sayısının hızla artmasından dolayı oluşturulan 6 ayrı kontrol ekibinin şikayet gelen yerlerde ölçüm yaptıklarını ifade eden Onur, şöyle konuştu:
´´Ekiplerimiz boru ve contaları kontrol ediyor. Gaz sızıntısı belirlenen yerlerin hatları kapatılarak sistemin kurulduğu servise yönlendiriliyor. Şu ana kadar 300´ün üzerinde ihbar aldık. En küçük sızıntı dahi tespit edilen 150 yerin sayacını kapattık. Yaptığımız bu çalışmayı belediye başkanlığına ve emniyet müdürlüğüne bildirmiştik.´´
Kontrol ekibinden Hasan Kara da firmalarının gaz kaçağının tespiti amacıyla doğal gazdaki koku içeren maddeyi artırdıklarını belirterek, ´´İhbarda bulunan vatandaşların evlerinde genellikle hattaki dişli bağlantılarda gaz kaçağı tespit ettik. Halkımızın bilinçli olması ve duyarlılık göstermesi güzel´´ dedi.
Editör: Pusula Gazetesi