Kanalizasyon Sistemi ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi kapsamında beklenen hızda ilerlemeyen ve merkezde yoğunlaştırılmayan çalışmalarla ilgili eleştiriler devam ederken taşeron inşaat firması iki haftalık sıkıntının ardından daha etkili bir makine getirerek çalışmalara hız verdi.


Camlı Köşk önünde yaklaşık 2 haftadır aynı yerde çalışan ve doğru dürüst bir ilerleme sağlayamayan ekipler çıkan yakaları kırabilmek için dinamit atmış ancak yine çözüm bulamamıştı. Darbeli taş kırma makinesi ile engelleri aşamayan ekipler iki haftanın ardından kanal açma ve taş kırmada çok daha etkili bir makineyi getirerek çalışmalar devam ettiler. Köstebek diye tabir edilen ve kayaları küçük parçalara ayırarak daha hızlı ilerlemeyi sağlayan iş makinesi ile Camlı Köşk önündeki çalışmada dün önemli bir aşama katedildi.


Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kanalizasyon Sistemi ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi kapsamında devam eden çalışmaları yerince inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Akdemir, Gazipaşa Caddesi Camlı Köşk önünde devam eden çalışmalarda kaya çıkması sonucu işlerin aksadığını bu nedenle kaya kırma makinesi getirttiklerini ifade etti.



GAZİPAŞA CADDESİNDEN 15 GÜNDE ÇIKARIZ


Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak halkından, esnafından biraz daha anlayış ve sabır beklediğini sözlerine eklerken, proje sonunda Zonguldak&[#]8217;ın daha temiz bir kent olacağını vurguladı. BaşkanMuharrem Akdemir sözlerini şöyle sürdürdü: ´Atıksu Arıtma Tesisi ve Kolektör Hatları´ projesi çalışmalarımız hem halkımızı hem esnafımızı hem de bizi bir hayli yoruyor. Ama olması gereken bir çalışma. Güzel bir proje. Bu sıkıntının sonunda Zonguldak halkı çok daha temiz bir şehre kavuşacak. Bizde işlerin bir an önce bitmesi için makinelerimizi değiştirdik. Camlı Köşkün tam önünde kaya çıkması bizi bir hayli yordu. Bu nedenle yeni bir makine getirdik. O makineyle bu kısım çok kısa sürede geçilecek. Bu sıkıntıyı buradan gidermiş olacağız. Bundan sonraki süreçte Gazipaşa Caddesi&[#]8217;nde çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah orda da bir sıkıntı çıkmaz. On ya da on beş güne kadar Gazipaşa Caddesi&[#]8217;ni bitirmeye çalışacağız. Gazipaşa Caddesi&[#]8217;ni de trafiği keseceğiz. Böylelikle daha rahat çalışılacak. Emniyet Müdürlüğümüz ve yetkili kurumlar bize bu konuda yardımcı oluyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan bu konuda bizlere göstereceği hoşgörü ve sabır işlerimizi daha da kolaylaştıracağına inanıyorum. Tüm Zonguldak halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum&[#]8221;



TOZ PERİŞAN ETTİ


Çalışmalar sırasında çıkan toz nedeniyle vatandaşlar ve esnaf zor günler yaşıyor. İş makinelerinin çalışması sırasında çıkan tozdan şikayetçi olan ve Zonguldak Belediyesi&[#]8217;ni arayan vatandaşlar olumsuz yanıt aldı. İtfaiye&[#]8217;yi arayan vatandaşlar ve esnaf yetkililerden; &[#]8220;Biz toz kalkmaması için ıslatmak istiyoruz ancak inşaat firması izin vermiyor. Çalışmalarının olumsuz etkileneceğini söylüyorlar&[#]8221; şeklinde yanıt verdiler. Diğer yandan çalışmanın tamamlanarak üzeri kapatılan hatlarda asfaltlama yapılamadığı için çıkan toz nedeniyle ayrı bir sıkıntı yaşanıyor. Zonguldak Belediyesi ekipleri zaman zaman bu güzergahları ıslatarak toz kalmasını engellemeye çalışıyor.



EKİP SAYISI İKLİYE ÇIKARILDI


Kent merkezinde yapılan çalışmaları çok sayıda ekiple yaparak daha hızlı ilerleme sağlamak yerine tek ekiple ilerlemeye çalışan firmaya ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;e yönelik eleştiriler dikkat çekiyor. Kent merkezinde tek ekiple sürdürülen çalışmaya yeni bir ekip dahil edilerek Ulucami kavşağında çalışmalarını sürdürüyor. Kent merkezinde çalışmaların daha hızlı ilerleyebilmesi için aynıda anda çok sayıda ekiple çalışılması yönündeki önerilere başta sessiz kalan firma ile Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;in Gazipaşa Caddesi&[#]8217;ni trafiğe komple kapatarak ekip sayısının arttırılması bekleniyor.



TRAFİK KOMİSYONU&[#]8217;NDAN SES YOK


Çalışmalar sırasında araçlarını rastgele park eden vatandaşlar çalışmalara ve trafik akışına zor anlar yaşatıyor. İl Trafik Komisyonu&[#]8217;nun trafik akışında yaşanan sorunu aza indirmek için alması beklenen kararlardan ve uygulamalardan ise ses seda yok. Alternatif yolların kullanılamaması kullanmak isteyenlerin ise otoparklar nedeniyle geçemediği yollarla ilgili henüz bir çalışma yok. Trafik polislerinin çözmeye çalıştığı trafik karmaşası zaman zaman düğümlenince tartışmalar kaçınılmaz oluyor.

Editör: Pusula Gazetesi