Babam Antrenörüm gibi...


Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Zonguldakspor´un seçmelerine katılan gurbetçi oyuncular arasında yer alan Ersan Kuşakçı, futbol kariyeriyle ilgili hedeflerini aktardı.


Bundesliga Ligi Sc Paderborn ve VFL Bochum takımlarında top koşturan 18 yaşındaki forvet oyuncusu, Zonguldakspor´un seçmelerinde göze çarpan oyucular arasında. U17 Milli takımla hazırlık maçlarında yer alan Ersan Kuşakçı, U19 Milli takımı kampına davet edildi. Almanya´da doğup büyüyen ve Niğdeli olan Ersan Kuşakçı, sporcu aileden geliyor.


Kuşakçı sözlerine şöyle devam ediyor, "Babam 30 yıl Almanya´nın çeşitli kulüplerinde profesyonel olarak futbol oynadı. Bende babamın destekleriyle bu noktalara geldim. Her maçımdan sonra babam nasıl daha iyi yapabilirim diye beni yönlendiriyordu. Sporculuktan geldiği için Antrenörüm gibi her zaman yanımda oldu. Ağabeyimde 21 yaşında Bundesliga ekiplerinden RW Ahlen´de profesyonel olarak oynuyor. Yaşım daha çok genç kariyer basamaklarını tek tek çıkarak hedeflerime ulaşmak istiyorum.


Türkiye´de beni hedeflerime getirecek olan teklifi kabul edeceğim. Türkiye´ye yeteneklerimi sergilemek için geldim. Almanya´da 4 yaşımdan beri futbol eğitimi alıyorum. Futbolla yatıp futbolla kalkıyorum. Arkadaşlarım arasında Real Madrid´in yıldız oyuncusu Ronaldo´ya benzetiliyorum. Bundan çok mutlu oluyorum onun gibi yıldız olmak için çok çalışıyorum. Real Madrid&8217;e giden Türk oyuncular Hamit Altıntop ve Mesut Özil&8217;de Almanya&8217;dan yetişen oyuncular. Bizim gurbetçi oyuncuların örnek aldığı isimler. Onların yakaladığı bu başarı bizi de hırslandırıyor.



Gelenek ve göreneklerimizi yaşatıyoruz

Zonguldak´ta bizi çok güzel ağırladılar. Özellikle Demir ailesine teşekkür ediyorum. Bura da arkadaşlık ortamı çok güzel, kısa zamanda iyi dostluklar kurduk. Her yaz tatilinde Türkiye´ye geliyorum. Almanya´da doğup büyüdüm ama kendimi her zaman Türk gibi hissediyorum. Türkiye´nin gelenek ve görenekleri nasıl ise bizim de Almanya´da yaşam tarzımız öyle.



Hedefim Türk Milli takımı

Almanya´da profesyonel takımlarda oynadım. Türkiye´de futbol oynamak beni heyecanlandırıyor.


Benim gibi gurbette çok yetenekli oyuncular var. Almanya´nın alt yapı Milli takımlarında oynamam için teklif yapıldı ama bunu kabul etmedim. Türk olarak dünyaya geldim, kendimi hiçbir zaman Alman gibi hissetmedim. Bizim ailede de hiç Alman yok. Türk Milli takımımızın maçlarını izlerken çok heyecanlanıyorum. Hedefim Türkiye´de üst düzey takımlarda forma giyip Milli takımda yer almak.&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi