Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak gıda yardımları, camilerde yapılan temizlik çalışmaları ve bir ay boyunca Amfi Tiyatro´da gerçekleştirilecek Ramazan etkinlikleri ile ilgili bilgiler verdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Mübarek Ramazan ayında yardıma muhtaç ailelere gıda yardımı yapılacağını belirten Posbıyık, geçtiğimiz yıl 23 mahallede tespit edilen ailelere bin sekiz yüz paket olarak yapılan gıda yardımlarının, bu yıl mahalle sayısının 31 olması dolayısıyla artırılarak yaklaşık iki bin beş yüz pakete çıkarılacağını söyledi. Ramazan ayının sıcak günlere denk gelmesi sebebiyle son iki yıldır olduğu gibi bu Ramazan´da da sıcak aş yerine kuru gıda yardımı yapılacağını ifade eden Posbıyık, gıda yardımlarının gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamak için öncelikle 31 mahalle muhtarından ihtiyaç sahibi ailelerinin bilgilerini aldıklarını belirterek, &[#]8220;Hazırlanan listelerde belirlenen isimleri belediyemiz zabıtası da evlerine kadar giderek kontrol ettiler ve bu yolla da gerçek ihtiyaç sahiplerini belirledik&[#]8221; dedi.
Gıda yardımlarının, her zaman ifade ettikleri gibi sağ elin verdiğini sol el görmeyecek şekilde teslim edileceğini vurgulayan Posbıyık, &[#]8220;Havanın Ramazan boyunca çok sıcak geçecek olması dolayısıyla bozulmaya uğraması muhtemel sıcak aş yerine bu yıl da kuru gıda yardımı yapacağız ve bu yardımları da kendi araçlarımızla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine kadar bırakacağız. Gıda paketlerinde kahvaltılık çeşitlerinden bakliyata, yağdan margarine, şekerden çaya kadar bir ailenin bir ay içinde ihtiyacı olan 17 kalem gıda malzemesi vereceğiz ve Kdz. Ereğli´de yaşayan tüm bireyler olarak huzur içinde ve mutlu bir Ramazan geçirmek adına ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gereken yardımı yapacağız. ihtiyaç sahibi olan ve ekonomik sıkıntı içerisindeki vatandaşlarımızın yapılacak gıda yardımlarından yararlanmaları için bağlı bulundukları muhtarlıklara müracaat etmelerini gerekiyor&[#]8221; diye konuştu. 30 gün boyunca teravih namazlarında on binlerce Müslüman´ı ağırlayacak olan kent merkezindeki camilerin tüm halılarının yıkandığını belirten Posbıyık şunları söyledi:
&[#]8220;İlçemizde yapılan temizlik çalışmalarında, Bozhane Camii´nin 590 metrekare, Orhan Gazi Camii´nin 507 metrekare, Çavdarlı Camii´in 450 metrekare, Kırmacı Camii´nin 350 metrekare, Hacılar Camii´nin 400 metrekare, İsmail Ağa Camii´nin 350 metrekare, Kavaklık Camii´in 600 metrekare, Kadı Tarlası Camii´nin 400 metrekare, Ali Molla Camii´nin 600 metrekare, Meydanbaşı Camii´nin 700 metrekare ve Çelikel Camii´in 160 metrekare halısının Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ekipleri tarafından yıkanmıştır.&[#]8221;
Ramazan ayı boyunca sahil bandında bulunan Amfi Tiyatro´da gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında da bilgiler veren Posbıyık, &[#]8220;Etkinlikler kapsamında tasavvuf müziği, semah gösterileri, nostaljik Türk filmi gösterimlerinin yanı sıra, Kdz. Ereğli İlçe Müftülüğü İlahi Grubu´nun İlahi ve Tasavvuf Müziği Konserleri gecelere renk katacaktır. Etkinliklere tüm halkımızı davet ediyoruz. Bu vesile ile tüm değerli hemşerilerimizin mübarek aylarını kutluyorum. Vatandaşlarımızın bu kutsal günleri huzur, sağlık ve mutluluk içinde geçirerek bayrama ulaşmalarını temenni ediyorum&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi