Çaycuma Taşçılı Köyü&[#]8217;nde bir otomobilin, evlerinin önünde oturan aileye çarptı. Kazada 1 çocuk öldü, anne ve diğer çocuğu ağır yaralandı.
Edinilen bilgiye göre akşam 21: 30 sıralarında Çaycuma Kalafatlı Köyü&[#]8217;nde ikamet ettiği öğrenilen Sinan A.&[#]8217;nın kullandığı 67 EK 063 plakalı otomobil, Taşçılı Köyü&[#]8217;nde, yol kenarındaki evlerinin önünde yakınlarıyla birlikte oturan Fidan Aydın (29) ile çocukları Tuğba (8) ve Tolga (9) Aydın&[#]8217;a çarptı.
Birkaç metre sürüklenen ve duvara çarparak ağır yaralanan anne ve çocukları, Çaycuma Devlet Hastanesi&[#]8217;ndeki ilk müdahalenin ardından Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi&[#]8217;ne sevk edildi.
Yaralanan çocuklardan Tuğba Aydın, yolda yaşamını yitirdi. Ağabey Tolga Hayati tehlikeyi atlattı, annenin sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi. Jandarma tarafından kısa sürede yakalanan ve alkollü olduğu tespit edilen sürücü Sinan A. adliyeye sevk edildi.


Olayın görgü tanığı 49 yaşındaki Sevim Tekin ise sürücünün olay anında şoka girdiğini ifade ederek şunları söyledi; &[#]8220;Fidan çocukları ile burada oturuyordu. Araba ileriden gelirken biz onu yolda gidecek sanıyorduk ama o Fidan´ın çocuklarıyla birlikte üzerine geldi. Biz buradan arabalarla Fidan ile çocuklarını hastaneye getirdik&[#]8221;.


KÜÇÜK TUBA DEFNEDİLDİ


Atatürk Devlet Hastanesi´nde otopsisi tamamlanan 8 yaşındaki Tuba Aydın´ın cenazesi hastane morgundan alınarak Taşçılı Köyü&[#]8217;ndeki evine getirildi. Henüz ikinci sınıfa geçen Tuba Aydın için evinin önünde Kur&[#]8217;an-ı Kerim okundu. Köy imamlarından Kenan Tunç ise vaazında içki konusunda köylüyü uyardı. Hava atarak ocaklar söndürmeye kimsenin hakkı olmadığını söyleyen Tunç, şöyle dedi: "Benim kimseye zararım yok içeyim´ demeyin. Gençlere güzel örnek olun. Kimseye zararı yok demeyin. Zararı görüyorsunuz kime


var. Öncelikle bu içki denen illeti köyümüzden ve memleketimizden silip atalım. İnşallah bu kaza son olsun. Allah gençlerimize fikir versin. Akıllı bir şekilde fikir versin. Araba alıyorsak adam gibi sürelim. Kimseye zarar vermeyelim. Hava atarak ocaklar söndürmeye kimsenin hakkı yok. Görüyorsunuz bütün köylümüz ağlıyor. Allah yavrumuza rahmet eylesin. Zaten o daha çok küçük günahı olmaz."


Cenazesi TTK´ya ait cenaze aracı ile evinin önünden alınan minik Tuba için mezarlık önünde cenaze namazı kılındı. Son yolculuğuna uğurlanan Tuba´nın tabutunu 35 yaşındaki babası Murat Aydın hiç yalnız bırakmadı. Tuba, aile mezarlığına defnedildi.


Öte yandan olayın yaşandığı yerde toplanan köylüler aileyi teselli etmeye çalıştı.

Editör: Pusula Gazetesi