Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, göreve geldiği günden bu yana bürokrasiyle yaşadığı sorunlar karşısında pes ettiğini açıkladı.


Yerel seçimlere kadar hiçbir hizmet yapmayacağını ve siyaseti bırakacağını açıklayan Başkan Bektaş, Kozlu halkından özür diledi.


Kozlu Sahil Projesi ve dere ıslahı projesine devam etmeyeceğini ve artık tüm hizmetleri gelir idaresinin yapacağını ifade eden Başkan Bektaş, bürokrasiye sitem etti.


Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, açıklamasında şunları söyledi:



BİZ KAMUYA HİZMET ETMİYOR MUYUZ?


Bu ikinci dönem belediye başkanlığımdır. Tek amacım vardı bu şehrin kaderini değiştirmekti. Bazı şeylerin yapılabileceğini ve istedikten sonra yapılabileceğini ummaktı. Yaşadığım memlekete hizmet olsun bundan sonra da hiçbir siyasi hırsım olmamıştı. Bundan sonra da olmayacaktır. Bu doğrularda hizmet etmeye çalıştım. Hiç ağlamadım. Tek derdim bürokrasiydi. Çoğu buraya sürgün istemeye istemeye gelen insanlardı. Kanunları ve tüzükleri genelgeleri halkın menfaatine değil de kamunun aleyhine nasıl kullanabiliriz düşüncesi ile hareket ettiler.


28 aylık dönem içinde 53 trilyon borçla aldığımız belediyede bu güne kadar hiçbir kurum veya kuruluştan borç almadık. Kaldı ki bizim aylık giderimiz 850 bin TL, elektrik giderimiz 150 bin TL. Her ay giderlerimiz var. Giderleri karşılayacaksınız ve sonra da halka hizmet vereceksiniz. Borçlarımızı bile 23 trilyondan 14 trilyona kadar düşürdük. Bu kaynakları oluşturduktan sonra hastalara yardım, cenazelere yardım edeceksiniz. Garibanlara kimsesizlere maaş vereceksiniz. Onlara her yardım yapacaksınız. Okulları çocuklarımızın okuyabileceği şekilde dizayn edeceksiniz. Camileri dizayn edeceksiniz. Su arızaları düzenli olacak. Tüm kamu kuruluşlara yardım yapacaksınız. Sosyal gezilere ve sportif faaliyetlere destek yapacaksınız. Ondan sonra büyük projelere imza atıp hayata geçireceksiniz. Çocuklar için esrardan kurtulsun diye onlara park yapacaksınız. İşsizliği 14,9 olan Zonguldak´tan


3.2´ye çekeceksiniz. Bir kamu kuruluşu olarak kabul edilmeyeceksiniz. Biz kamuya hizmet etmiyor muyuz?



PES EDİYORUM


Bir belediye binasının kamu binası olduğunu idari mahkemelere kabul ettiremeyeceksiniz. Bu nedenle görevi kötüye kullandınız diye yargılanacaksınız. Her türlü olayda şikayet edilip müfettişlere karşı boynunuz ezilecek. Savcının karşısında hırsız potansiyel suçlu olarak geleceksiniz. Ya da hiçbir iş yapmayıp yatacaksınız. Böyle bir koşulda bu memleketi geliştirmek olmayacak. Pes ediyorum.


Kanunlar şehrin lehine kamu yararına uygulansın istedik. Geldiğimiz günden beri bu güne kadar hurdacıya odun kömür depocusuna, gazoz depocusuna rahatlıkla kiralayan Milli Emlak, 28 aydan beri hâla sahildeki yeri bana kiralamadı. İnsanların artık sağa sola gitmesine gerek kalmadan burada insanca yaşamasını sağlayacaktık. 28 ay oldu. Yazım içeride, Ankara´yı arıyorum. Daire Başkanı izinde olduğunu söyleyip 20 gün sonra bakacaklarını söylediler. Kozlu Belediyesi sahil projesinden vazgeçmiştir. Sahildeki yerleri kömür depocusuna rahatlıkla kiralayabilir. Resmi yazıda kendilerine iletilmiştir. Vergi borcu için yapılandırılmaya gidildi. Biz vergi dairesine yapılandırma yapıp taksitleri ödüyoruz. Hala daha bütün hacizler devam ediyor. 28 aylık dönemde 2.9 trilyonluk para ödemişiz. Elimizden geldiği kadar para ödüyoruz, ama onlar devlet biz devlet değiliz gibi görüyorlar.



ARTIK HİZMETİ GELİR İDARESİ YAPACAK


Bundan sonra işsizlerin iş alma potansiyelini gelir idaresi verecek. Bu saydığım hizmetleri artık gelir idaresi yapacak. Bundan sonra gelen işsize &[#]8216;gidin Gelir İdaresi Başkanlığı yapacak´ diyeceğim. Biz hiçbir şey yapmıyoruz. Yaşam Kozlu´da huzur ve rahat içinde olurken, seçilmiş bir adamın mahkemelerde elinin kolunun bağlandığını, torpille bir


bürokrat belli bir yere atanmış ise ben niye ezileyim. Bürokrat, seçilmiş bir adamdan daha yetkiliyse ben onun önünde eğilip büzüleceksem ben niye onun karşısında ezileyim.


Bugün eğer sahilde kavaklığın orada yer göçüyorken ben oraya istinat duvarı yapıyorum diye bana 50 bin TL´lik dava açılıyorsa ben ne yapabilirim. Don Kişot değilim ki yel değirmenlerine karşı savaşayım. Tüm şehirler gelişip Avrupa standartlarını yakalamaya çalışırken biz niye geride kalıyoruz. Biz bu kadar kötü bir il miyiz? 66 vilayet varken hepsine ekmek veren bu şehir niye geride kaldı. El elin eşeğini türkü çağırarak ararmış. Dışarıdan buraya gelen bürokrata iş yaptıramazsınız. Ama burada yetişen bürokrat sorunların nasıl çözüleceğini düşünmesi lazım gelir. Kendi bürokratlarımızın yetişip sorunları çözmek için risk alması gerekiyor. Bu güne kadar devlet demir yollarının 50 seneden beri treni geliyor, belediye binası yapıyoruz kamu binası olarak kabul etmiyorlar. Oturmuşlar koltuklarına, atamışlar onları oraya. Sıfır makam arabalarına biniyorlar, hiç risk almadan şehir gelişmiyor. Devletin memuruyum diyen adam sadece kendini vergi toplamak veya TTK´yı 500 bin TL zarar ettirmek için durmaz. Açın sayfaları her gün aynı oluyor.



32 AY SONUNDA SİYASETTEN ÇEKİLİYORUM


Kozlu Belediyesi bundan sonraki 32 aylık dönemde hiçbir yatırım yapmayacaktır. Halkımızdan sonsuz özür diliyorum. Kendi başıma bu savaştan bir Kozlu olarak başa çıkmamız mümkün değildir. Bu bürokratlar olduğu sürece Zonguldak değişmediği sürece hiçbir yatırım yapılmayacak. Şehrin gelişmesi adına hiçbir şey yapmayacağım. Çünkü Zonguldak böyle istiyor. Sen misin bu memleketi kurtaracak olan, yatacaksın kardeşim. İkincisi Kozlu Belediyesi sahil projesinden vazgeçiyor. Üçüncüsü Kozlu deresi ıslahından Kozlu Belediyesi vazgeçiyor. 32 ay sonunda siyasetten çekiliyorum. Daha siyaset yapmayacak. Bazıları diyecek ki ´Çok da umurumdaydı´ Umurumda bile değil bu şehir böyleydi böyle devam edecek.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi