Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) üyeleri 24 Temmuz basın bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı&[#]8217;na çelenk koydu. Başkan ekili Harun Ersoy burada yaptığı konuşmasında sansürün kaldırılışın yıl dönümünde sansürün başka şekilleriyle devam ettiğini söyledi.


Bu bağlamda yürürlükte olan yasaların gazetecilere yeterince güvence sağlamadığını belirten Ersoy medya toplum ilişkilerinde karşılıklı hoşgörünün önemini hatırlattı.


Basın özgürlüğünü, yasal düzenlemelerin gölgesinde tehdit altında kutladıklarını belirten Ersoy, bu konuda tüm kurumlar ve kamuoyuna görev düştüğünü ifade etti.


Ersoy konuşmasında;


&[#]8220;24 Temmuz Türk Basınından sansürün kaldırılışının yıl dönümüdür ve basın bayramı olarak kutlanmaktadır. Fakat her yıl olduğu gibi bu yılı da basın özgürlüğü ve gazetecilerin aleyhine çıkarılan yasal düzenlemelerin gölgesinde tehdit altında kutluyoruz. Yasal düzenlemelerle yıpranma payları ellerinden alınmış, çalışma güvenceleri hiçe sayılan gazetecilere yönelik etkisizleştirme çabalarına gazete patronlarının da yeterince ses çıkarmaması ve ekonomik zorluklar nedeniyle çalışanlar zor durumda kalmaktadır. Birçok genç muhabir henüz mesleğin başında meslek aşkını kaybedip başka işlere yönelmektedir. Bürokrasi, siyasetçiler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve sade vatandaştan oluşan kamuoyunun tutumu da gazeteciliğin daha sağlıklı sürdürülebilmesi için çok önemlidir. Bu bağlamda zor şartlarda üstlendikleri kamu görevini büyük bir özveriyle yerine getiren tüm üyelerimizin ve basın camiasının bu anlamlı gününü kutluyoruz&[#]8221; dedi.


Editör: Pusula Gazetesi