Çanakkale´de, içinde ilköğretim öğrencisi olan izcilerin de bulunduğu yolcu otobüsü, traktör ile çarpıştı. Traktörün parçalara ayrıldığı kazada, devrilen otobüsün yolcularından 17 yaşındaki Görkem Akdaş öldü, 18 kişi de yaralandı.

Kaza, bugün saat 19. 30 sıralarında, Çanakkale-Bursa Karayolu´nun 6´ıncı kilometresindeki Özbek Kavşağı´nda meydana geldi. Kazanın dehşetini yola savrulan traktöre ait parçalar gözler önüne serdi. Lapseki İlçesi´nden Çanakkale yönüne giden, bir otobüs firmasına ait (Efe Tur), Zonguldak- Çanakkale hattında çalışan, Sinan Cingitaş (40) yönetimindeki, 35 HA 6912 plakalı yolcu otobüsü ile tali yoldan ana yola çıkmakta olan Aydın Şahin´in (48) kullandığı 17 DH 098 plakalı traktör çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle parçalara ayrılan traktörün ön tekerlekleri ve motor aksamı yolun karşı tarafına fırladı. Şans eseri yaralanmayan traktör sürücüsü Aydın Şahin olay yerinden kaçtı. 1´i ağır 19 kişinin yaralandığı kazayı görenler durumu, güvenlik güçlerine ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Yaralılar ambulanslar ve özel araçlarla Çanakkale Devlet Hastanesi´ne kaldırılarak tedaviye alındı. Tedaviye alınanlardan izci, 17 yaşındaki Görkem Akdaş yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaza yerinden kaçan Aydın Şahin ise jandarma tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. Gördükleri manzara karşısında dehşete düşen köylüler, kazanını suçlusunun, yıllardır bir türlü tamamlanamayan duble yol yapımından sorumlu yetkililer olduğunu belirtti.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Editör: Pusula Gazetesi