Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig´de mücadele eden Zonguldakspor´da Kulüp Başkanı Celal İncekara, Antrenör Barış Gonca´nın göreve son verilmesinin ardından Belediye Başkanı Secaattin Gonca tarafından 10 futbolcunun sigorta ve maaşlarının kesilmesine tepki gösterdi. Başkan Gonca´ya "Demek ki bunları yeğeni için yapmış" diye sitem eden İncekara, Zonguldakspor´un aile şirketi olmadığını kaydetti.



Zonguldak Kulübü Başkanı Celal İncekara, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Takımın iyi sevide gitmediğini görerek, takımın eski kaptanlarından Şenol Demir´i göreve teslim ettikleri belirten İncakara, "Eski Antrenör Barış Gonca´ya yardımcı Antrenörlük teklifi getirdik. Bu teklifi ilk olarak getirdiğimizde onur duyacağını belirterek kabul etti. Bir gün sonra Barış Gonca, babası amcasıyla görüştüğünü belirterek kararından vazgeçtiğini ve istifa ettiğini bildirdi. "dedi.



İncekara: Demek ki bunları yeğeni için yapmış


Antrenör Barış Gonca´nın takımından ayrılmasının ardından Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca tarafından 10 futbolcunun maaşını ve sigortalarını kesildiğini belirten İncekara, "Demek ki bunları yeğeni için yapmış" diyerek sitem etti. Bu olayın ardından Belediye Başkanı Secaattin Gonca´yla görüşmek için 10&[#]8211;15 kez aradığını belirten İncekara, telefonla çıkmadığı gibi bu durumu bizzat kendisine bildirilmediğini sözlerine ekledi.



Gonca, 10 futbolcunun maaşını ve sigortasını kesti

İncekara, "İsmail Eşref´nin Zonguldakspor için yaptığı transferi kendisine cevap olarak gördüğü için 10 futbolcunun maaşını ve sigortalarını kesilmiştir. Zonguldakspor´a yapılan bu hareketi kınıyorum. İsmail Bey gelip bize futbolcu transfer edeyim diye bir şey söylemedi. İsmail Bey´i ziyaretimizde kendisinden bizim talebimiz oldu olumlu karşıladı.



İncekara: Gonca buna damı gücenecek


İsmail Eşref´in Zonguldakspor´a futbolcu transferini seçim yatırımı olarak kesinlikle görmüyorum. Zaten kendisinin de böyle şeylere ihtiyacı olmadığını biliyorum. Teaş Işıkspor maçını MHP´den Belediye Başkan adayı olan Selahattin Gülay´la beraber izledik, Başkan Gonca buna damı gücenecek&[#]8230; Kilimli Belediye Başkan adaylığı için Ak Parti´den Seçkin Özdemir´de Zonguldakspor´a futbolcu kazandıracak. Kendisinin bundan ne çıkarı olacak, Zonguldakspor katkı sağlayacaksa elbette hayır diyemeyiz.



İncekara: Zonguldakspor aile şirketi değildir


A veya B partisi bizi ilgilendirmiyor&[#]8230; Zonguldakspor kimsenin sahipli malı değildir. Aile şirketi hiç değildir. Zonguldakspor´a yapmış olduğumuz transferlerle beraber, en güzel yerlere getirmek çabası içerisindeyiz. " diye konuştu.



İncekara´dan destek olanlara teşekkür


Zonguldak Kulübü Başkanı Celal İncekara, göreve geldiğinden buyana kendisinde destek veren, "TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ak Parti Milletvekilleri Polat Türkmen, Fazlı Erdoğan, Vali Erdal Ata, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, GMİS Başkanı Ramis Muslu, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Ankara GSİM Ahmet Sağlam, TSO Başkanı Salih Demir, Çim Hokeyi Başkanı Barbaros Tuzcuoğulları, Adem Ekşi, Yusuf Yılmaz, Zirve Madencilik, Ece Hyundai Güneş Ece, Ertan Gençbay, Arif Demirel, Engin Aygün, Coşkunoğlu Yücel Özkan, Yücel Mercimek, Mehmet Ar, Mehmet Atalı, Hamza Demir´a teşekkür ettiğini belirtti.

Editör: Pusula Gazetesi