Niğde´de yürütülen suç örgütü soruşturması kapsamında, Niğde Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak´ın ´´çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak ve üyesi olmak´´ iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi.


Albayrak Uzun yıllar Zonguldak´ta görev yaptıktan sonra Kastamonu Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunmuş ardından da Niğde Emniyet Müdürlüğü görevine atanmıştı.


Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürü Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak´ın makamı ve evinde arama başlattı.


Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürü Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak´ın makamı ve evinde arama başlattı. Aramaların Niğde´de 4 ay önce başlatılan suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yapıldığı belirtildi.

Cumhuriyet Savcıları, sabah saatlerinde Yusuf Albayrak´ın makamı ve evine gelip, kameralar eşliğinde arama yapmaya başladı. Eş zamanlı olarak Bor İlçe Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Niğde İl Emniyet Müdürü Yardımcısı iken rütbe alarak Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu´nda görev yapmaya başlayan 1´nci Sınıf Emniyet Müdürü Raşit Çavdar ile Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı işadamı Arif Arı´nın da işyerleri ve evlerinde de aramalar başladı.

Niğde´de13 Nisan´da suç örgütüne yönelik başlatılan operasyonda ´çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, bu kapsamda tefecilik yapmak, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklamak, suç örgütüne yardım etmek amacıyla özel evrakta sahtecilik yapmak´ suçlaması ile 15 kişi tutuklanmıştı. Operasyonda gözaltına alınan Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesinde çalışan 3 polis ise savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Polisler hakkında daha sonra başlatılan idari soruşturmada görevlendirilen Adana Bölge Grup Başkanlığı´nda görevli 1´inci sınıf emniyet müdürü olan başmüfettişler E. S. ve E. D. , 8 Haziran´da ´soruşturma sırasında delilleri kararttığı şüphesiyle´ gözaltına alınıp, tutuklanmıştı. 21 Temmuz´da Niğde Sulh Ceza Mahkemesi´ne çıkartılan emniyet başmüfettişleri E. S. ve E. D. ile emniyet amiri F. K. , ´delillerin tamam olduğu´ gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.


Saat 16:45


Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak serbest bırakıldı


Niğde´de nisan ayından beri sürdürülen suç örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

´´Çıkar amaçlı, silahlı suç örgütü kurma ve üyesi olma´´ iddiasıyla savcılığın talimatıyla gözaltına alınan, Cumhuriyet Savcısı Abdulkadir Polat´a ifade verdikten sonra tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Albayrak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürü Albayrak, adliyeden çıkarken gazetecilerin ´´Neden gözaltına alındınız?´´ sorusu üzerine, ´´Devlet memuruyum, herhangi bir açıklama yapamam, hepimize geçmiş olsun´´ dedi.

Savcı Abdulkadir Polat´ın, Albayrak´ın serbest bırakılmasına itiraz edeceği öğrenildi.




Editör: Pusula Gazetesi