Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Başkan Yardımcıları Turan Çınar, Cevat Aydın, Etem Özdemir ve Fen İşleri Müdürü Oğuz Cömert ile birlikte, asfalt çalışmaları devam eden Kırmacı Mahallesi Hastane Caddesi, Aktaş Sokak, Kocaali Mahallesi, Sarıkorkmaz Mahallesi 1 No&[#]8217;lu Molla Ahmet Sokak ve Ömerli Mahallesi&[#]8217;nde incelemelerde bulundu. 2011 yılı asfalt programı için 44 bin tonluk asfalt ihalesi yapıldığı bilgisini yineleyen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 15 Haziran günü başlayan çalışmalar kapsamında 35 gün içinde 21 bin ton sıcak asfalt döküldüğünü bildirdi. Bu yıl, Karadeniz Ereğli&[#]8217;ye bağlanan 8 yeni mahallede kullanılmak üzere 58 bin metrekarelik emisyon asfalt ihale edildiğini belirten Başkan Posbıyık, bugüne kadarki çalışmalarda da bu miktarın 21 bin metrekare döküldüğünü söyledi.


Başkan Posbıyık şunları söyledi: &[#]8220;En son mahalle olan yerleşim birimlerimizden biri de Kocaali. İlk olarak Kocaali Mahallesi ile Aktaş&[#]8217;ın birleşim noktasını emisyon asfalt ile yeniden yaptık. Bir taraftan 44 bin tonluk sıcak asfaltımızı yaparken, bir yandan da ihtiyacı olan bölgelere 58 bin metrekare emisyon asfalt döküyoruz. Sıcak asfaltın 21 bin tonunu, emisyon asfaltın da 21 bin metrekaresini döktük. Sıcak asfalt çalışmalarımız Balı Mahallesi istikametinde devam ediyor. Kocaali Mahallesi&[#]8217;nin de altyapı çalışmaları tamamlandı. Mahallenin su tesisatlarını kurduk, kanalizasyonunu tamamladık. Bugünlerde de emisyon asfaltını yapıyoruz. Öte taraftan Ömerli Mahallesi&[#]8217;nde de emisyon asfalt çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu mahallelerdeki çalışmalarımız bittikten sonra yine kentimize yeni giren ve altyapısı tamamlanan Göktepe Mahallesi&[#]8217;nde emisyon asfalt çalışmalarına başlayacağız.


SARIKORKMAZ&[#]8217;IN HER YANI ASFALTLANDI


1 No&[#]8217;lu Molla Ahmet Sokak&[#]8217;taki asfalt çalışmaları da bittikten sonra Sarıkorkmaz Mahallesi&[#]8217;ndeki asfalt çalışmalarını tamamlamış olacağız. Böylelikle Sarıkorkmaz Mahallesi&[#]8217;nin tamamı asfaltlanmış olacak. 5 Haziran&[#]8217;dan bu yana döktüğümüz 21 bin ton sıcak asfaltın 16 bin tonunu Sarıkorkmaz Mahallesi&[#]8217;nde kullandık. Mahallenin iç sokaklarına varıncaya kadar her yanını asfaltladık. Çalışmalarımız devam edecek. 44 bin tonluk siparişin tamamını ihtiyacı olan mahallelerde kullanacağız. Ömerli Mahallesi de, köy iken mahalle statüsüne geçen yerleşim birimlerimizden birisi. Bu mahallenin de su ve kanalizasyon gibi altyapı işlemleri tamamen bitti. Mahallenin en üst noktasına kadar asfaltlarımızı da bitirdik. Ömerli modern bir mahalle haline geldi. Karadeniz Ereğli Belediyesi&[#]8217;ne yeni katılan mahallelerin yüzde ellisinin altyapısı ve üstyapısı hazır hale getirildi.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi