Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, işyeri sahipleri ve yanında çalışanlara yeni bir hak tanındığını, bu hak kapsamında ustalık ve esnaflık belgelerinin sınavsız olarak verileceğini söyledi.


Kandemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada; &[#]8220; 5362 sayılı kanuna tabi ir işyeri sahibi olan veya bu işyerinde çalışlarından konfederasyonca belirlenecek başvuru süresi içinde başvuruda bulunanlar hükmü haizdir. 3308 sayılı kanunun kapsamı dışında bulunan meslek dallarında odalarımızın konfederasyonca verilen süreler içinde doğrudan ( sınavsız) Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası ustalık ve esnaflık belgesi verme imkanı bulunmaktadır. Bu doğrultuda odalarımız 14 Temmuz 2011 tarihinden itibaren 45 gün boyunca 3308 sayılı kanunun çıraklık eğitimi uygulama kapsamının dışında olan bazı meslek dallarında, üyelerine ve yanlarında çalışanlara, ilgili mevzuat doğrultusunda sınavsız TESK ustalık ve TESK esnaflık belgesi düzenleyebilecekler&[#]8221;diye konuştu.


K yetki belgelerinizi yenileyin


Ayrıca, Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, K1,K2, K3 belgesi olan ticari araç sahibi üyelerimizin belge sürelerini dolduranların yenilemeleri gerektiğini aksi takdirde cezaya maruz kalabileceklerini söyledi.


Odadan yapılan açıklamada; K1,K2, K3 yetki belgesi almış olup, yetki belgesi süresi dolan ve yenilemek isteyen hak sahipleri yetki belgesi süresinin dolmasına 60 gün kala yetki belgesi dosyasının bulunduğu Zonguldak Ticaret Odası veya Bolu Bölge Müdürlüğü&[#]8217;ne başvurmak zorundadır. Yetki belgesi süresi dolmasına rağmen ticari veya gayri ticari taşıtı ile kendisine veya başkasına ait her türlü yük ve eşyayı taşıyanlar hakkında idari para cezası düzenlenecektir&[#]8221; denildi.

Editör: Pusula Gazetesi