Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun&[#]8217;un &[#]8220;Zonguldak Belediyesi&[#]8217;ni 80 milyon TL borçla alıp 187 milyon TL borçla bıraktılar hizmette üretmediler&[#]8221; yönündeki açıklamalarına yanıt verdi.


12 Haziran seçimleri öncesinde mahallelere yaptıkları ziyaretlerde vatandaşın hep yerel yönetimlerin hizmetleriyle ilgili şikayetlerde bulunduğunu ifade eden Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman: &[#]8220;Belediye Başkanımız Muharrem Akdemir ile CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun önce mahallere çıksın ve vatandaşları dinlesin. Belediye&[#]8217;ye giden vatandaşlar kendilerine muhatap bulamıyor ve Belediye&[#]8217;nin yapacağı hizmetler için bizlere geliyorlar&[#]8221; dedi.


Başkan Karaduman, kanalizasyon çalışması nedeniyle vatandaşların zor günler yaşadığını belirterek, kanalizasyon çalışması nedeniyle Zonguldak&[#]8217;ın toz-toprak altında çaldığını kaldığını ifade etti.


Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karduman, CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun&[#]8217;un açıklamaları ve yerel yönetimlerin çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:


VATANDAŞ BİZE, HEP ZONGULDAK BELEDİYESİNİ ŞİKAYET ETTİ


&[#]8220;Biz hizmet anlamında genel veya yerel diye hiçbir ayırım yapmıyoruz. Hem yerel de hem de genelde, Ak Parti ya da farklı belediyeler olsun hizmet anlamında her türlü yardıma hazır her platformda dile getiriyoruz. Zonguldak Belediyesi ile Kilimli ya da Kozlu belediyeleri de bizim için aynıdır. Genel seçimlerdeki mahalle ziyaretlerimizde vatandaşlarımız bizlere Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin çalışmalarıyla ilgili sorunlarını bizlere ilettiler. Halkın, merkezi hükümetin çalışmalarından memnun olduklarını ve herhangi bir şikayetlerinin olmadıklarını gördük.


KANALİZASYONUN DIŞARIYA AKMASI, BELEDİYENİN ÇALIŞMADIĞINI GÖSTERİYOR


Gezilerimiz sırasında birçok mahallelerimizde 6-7 aydır kanalizasyonların dışarıya aktığını tespit ettik. Belediye Başkanımız sıkıntı ve problemleri çözmeye devam ettiklerini belirtiyor ama 6 aydır kanalizasyonların dışarıya akması Belediyenin çalışmadığını gösteriyor. Kanalizasyon sorunu ivedilikle çözülmelidir. Dışarı akan kanalizasyon mikrop saçıyor ve halkın sağlığını tehdit ediyor. Bunu zamana bırakma şansınız yoktur. Zonguldak&[#]8217;ta bugün sokağa çıktığınızda şehir merkezinin toz-toprak içinde olduğunu görüyoruz. İnsanlarımız şehir merkezinde gezerken sıkıntı duyuyorlar. Şehir merkezi çok kötü durumda. Belediyeler hizmetlerini vatandaşları mağdur etmeden yapmak zorundadır.


Vatandaşlarımız sorunlarını anlatmak için Belediye&[#]8217;ye gittiklerinde karşılarında muhatap bulamadıklarını söylüyorlar. Karşılarında muhatap bulamayan vatandaşlarımız bizlere geliyor ve sorunlarını anlatıyorlar. Bizlerde elimizden geldiğince vatandaşın sorunlarını çözme noktasında mücadele veriyoruz.


AKDEMİR VE COŞKUN MAHALLELERE ÇIKSIN VE VATANDAŞLARI DİNLESİN


Belediye Başkanımız Muharrem Akdemir ile CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun önce mahallere çıksın ve vatandaşları dinlesin. Belediye&[#]8217;ye giden vatandaşlar kendilerine muhatap bulamıyor ve Belediye&[#]8217;nin yapacağı hizmetler için bizlere geliyorlar. Bizler vatandaşlarımızın dertlerine ortak olmak için mücadele veriyoruz ve cep telefonlarımız 24 saat açık. İsteyen herkes bizlere ulaşabilir. Bizler sadece yerel yönetimler alanında değil, her alanda halkımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Amacımız halkımıza ve milletimize hizmettir. Bunu biz bu kanatta onlar ise o kanatta yapıyor.


Zonguldak&[#]8217;ı yaşanabilir bir kent haline getirebilmemiz için yerel yönetimlerin ayağa kalkması lazım. Bununla ilgili herhangi somut bir projeleri varsa bizimle paylaşsınlar, bizlerde onlara yardımcı olalım.


İlçe Başkanı olsun, teşkilatlar olsun, belediye başkanı olsun bugüne kadar hiçbir konu için bizi aramadılar. Zonguldak için kanalizasyon, yol ya da mahallelerimizin sıkıntılarının çözümü için buyursun gelsinler, istesinler. Amacımız hizmet. Biz o desteği verelim ki Zonguldak&[#]8217;a hizmet edelim.


ÖNEMLİ OLAN İNSANLARI MAĞDUR ETMEMEK


Kozlu ya da Kilimli&[#]8217;de de kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. Şebeke döşeme işi tamamlandığında hemen yol çalışmaları yapılıyor ve vatandaşın hizmetine açılıyor.


Bu çalışmalar kısa sürede ve ivedilikle yapılması gerekiyor. Hizmet götürürken önemli olan insanlarımızı mağdur etmemektedir. Gerekirse mesailer uzatılabilir. Şu an yaz sezonundayız ve şehrimize tatil için gelen vatandaşlarımız var. Şehir merkezinde olsun mahallelerde olsun misafirlerimiz gezerken sıkıntı yaşıyor. Vardiyalar uzatılabilir, gece-gündüz çalışılabilir.&[#]8221;


Editör: Pusula Gazetesi