Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte son iki haftadır tüm plajlara akın vardı. Zonguldak knt merkezi ve Kozlu&[#]8217;da plajlara akın eden vatandaşlar en çok Kozlu Ilıksu Plajı, Değirmenağzı Plajı, Kapuz Plajı ve Filyos sahillerinde yoğunlaştı.


Ulaşım kolaylığı açısında en yakın noktalardan biri olan Kapuz Plajı&[#]8217;na 5 bin civarında kişinin giriş yaptığı bunların çok büyük bölümünün biletli olduğu öğrenildi.


Kapuz&[#]8217;da Pazar sabah erken saatlerde denize gelenler grupların bir çoğunun öğleye doğru ayrıldıkları gözlenirken saat 15:00 &[#]8211; 16:00 civarlarında plajdaki kalabalık son dönemlerin en kalabalık sayısına ulaştı.



AKDEMİR SIK SIK KONTORL EDİYOR


Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir DE SIK SIK Kapuz Plajı&[#]8217;na gelerek vatandaşlar görüşüp aksayan yönlerin olup olmadığını kontrol ediyor.


Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, deniz suyuyla ilgili denetimlerin sıkça yapıldığını belirterek, geçen yıllara oranla daha disiplinli bir hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.


Halkın gönül rahatlı ile denize girebileceğini belirten Başkan Akdemir, &[#]8220;Denetimler sıkça yapılıyor. Sonuçları ilgili müdürlüğümüze ulaşıyor ve plajın girişine de sonuçları asıyoruz. Gerek dış gerek iç ve deniz temizliğimiz olsun her zaman yapılıyor. Sadece burası değil Uzunkum ve diğer yerlerinde temizliğini yapıyoruz. Halkımız buralardan da yararlanıyor. Arıtma tesisimiz tamamlandığı zaman her tarafı daha temiz bir denizimiz olacak. Burada şikayet konusu olan etkenler vardı. Bu sene yeni bir düzenleme ile halkımızın daha kolay hizmet alabileceği şekilde düzenleme yaptık. Polisimiz sürekli olarak burada. Cankurtaranlarımız sürekli hazır bekliyor. Halkımızdan istediğimiz bu tesisiler onların. Sahip çıkmaları bizler için yeterli. Buralara sahip çıkarlarsa biz daha iyisini yapmaya çalışırız. Sahip çıktıkları için vatandaşımıza teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.



PANAYIR DÖNEMİ SONA ERDİ


Kapuz Plajı&[#]8217;nda halkın kullanım alanı olmasına karşın geçtiğimiz yıl panayır yılına dönen yerlere bu sene vatandaşların oturabilmesi için sandalye ve masalar konuldu. İsteyen vatandaşlar evlerinden getirdikleri malzemelerle piknik yapabiliyor isteyenler ise yenilenen restorandan balık, köfte ve benzeri gıda ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Panayır döneminin sona ermesine en çok sevinen ise vatandaşlar. Geçtiğimiz bu durumdan çok şikayetçi olduklarını belirten vatandaşlar bu sene ağaçların altında kalan alanların kendilerine ayrılmış olmasından dolayı Başkan Akdemir ve plaj yetkililerine teşekkür ettiler. Dalgıç kurslarının da verildiği plajın her noktası sabah çok erken saatlerde tepeden tırnağa yıkanıyor.



POLİS GELDİ OLAYLAR AZALDI


Özellikle son haftalarda 3 ila 5 bin kişinin giriş yaptığı plajda sabah erken saatlerden akşam saatlerine kadar polis bulunuyor. Yunus timleri plajdaki görevleri sırasında olabilecek taciz, tartışma ve kavgaları önceden önlenmesinde etkili. Özellikle kadınlar polisin olmasından dolayı memnun. Polisin bulunmasının caydırıcı olduğuna dikkat çeken kadınlar; &[#]8220;Polis olunca herkes daha dikkatli oluyor. Kimse kimseyi kolay kolay taciz edemiyor, rahatsız edemiyor. Bizler bu sayede daha rahat denize geliyoruz&[#]8221; şeklinde konuştular.



ÇADIR VAR SAĞLIKÇI YOK


Kapuz Plajı&[#]8217;nın en büyük eksikliği ise kişi sayısının yüksek olduğu hafta sonlarında sağlıkçı bulunmaması. Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi&[#]8217;nin kurduğu çadır ise boş duruyor. Zaman zaman boğulma vakalarının yaşandığı plajda deneyimli isimler sürekli hazır bekliyor. Gözetleme kulesinden sürekli olan izlenen plajda sağlık personelinin bulunmaması ise büyük eksiklik. Vatandaşlar özellikle hafta sonraları sağlıkçıların burada olması gerektiğini belirterek; &[#]8220;Burada bunca insan var. Boğulma tehlikesi yaşayan oluyor, güneş çarpması yaşayan yaşıyor. Bunca insana karşın burada sağlıkçının bulunmaması üzücü. İl Sağlık Müdürlüğü buraya iki kişilik bir ekip tahsis etse iyi olur. Belediye Başkanımızdan bu konuda girişimde bulunmasını istiyoruz&[#]8221; şeklinde konuştular.



TUVALETLER DAHA DÜZENLİ OLABİLİR


Kapuz Plajı&[#]8217;nda yaşanan insan trafiği tuvaletlere olan ihtiyacı da arttırıyor. Plaj girişinde bulunan tuvaletler sürekli elden geçirilmesine karşın binalarının ve sistemlerinin eski olmasından ötürü bir başka şikayet konusu. Plaj müdavimleri plajda yapılan düzenlemeye tuvaletlerinde bir an önce dahil edilmesini istediler. Tuvaletlerin daha temiz tutulmasını, musluk ve diğer ekipmanların değiştirilmesini isteyene vatandaşlar; &[#]8220;Bu tuvaletler bu plaja yakışmıyor&[#]8221; görüşünde birleştiler.



İŞLETME VE PERSONELE TAM NOT


Plaj içinde bulunan restorandan tüm ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar hizmetten duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Tesis girişinden itibaren hizmet eden belediye personeline ve işletmecilere teşekkür eden vatandaşların bir başka talebi ise, plaj girişindeki otopark sorunu. Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin plajda görev yapan personelleri de acil durumlarda ambulans giremediğini belirterek sürücülerden anlayış beklediklerini ifade ettiler. Araç çekilmemesi yönünde yaptıkları uyarıların dikkate alınmamasından dolayı sıkıntı çektiklerini belirten personel; &[#]8220;Buraya çağırdığımız ambulans o kişilerin de hayatı kurtarmak için gelebilir. Ancak vatandaşımız yukarıda otopark bulunmasına karşın buraya park etmekte ısrarlı. Bu konuda anlayış bekliyoruz&[#]8221; dediler.

Editör: Pusula Gazetesi