Diyarbakır´ın Silvan İlçesi´nin kırsal kesiminde geçen perşembe günü 12 silah arkadaşı ile birlikte şehit edilen ve cumartesi günü düzenlenen askeri törenin ardından memleketi Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde toprağa verilen Jandarma Komando Çavuş 23 yaşındaki Noyan Aydın´ın ağabeyi 28 yaşındaki Orhan Aydın, kardeşi ile gurur duyduğunu söyledi.
Terhisine 8 ay kala şehit düşen Noyan Aydın´ın Ereğli İlçesi Dedeler Köyü´nde oturan annesi, 50 yaşındaki Ayşe Aydın´ı Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Engin Özkul, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak ve İlçe Müftüsü Mustafa Erkan ile birlikte ziyaret ederek başsaglığı diledi.
Çalıştığı Katar´dan kardeşi Noyan´ın cenaze törenine katılmak için gelen Orhan Aydın´da konuklarıyla yakından ilgilendi. Orhan Aydın, hayatta yaşanan her şeyde bir hayır olduğunu belirterek, "Kardeşim, burada bir trafik kazasında ya da Katar´da çalışırken ölebilirdi. Bu ölüm olsaydı ne siz buraya gelirdiniz, ne de bir başkası. Bu bize bir vesile oldu. Bizler kardeşimizin şehitlik mertebesine erişmesinden dolayı onur ve gurur duyuyoruz" dedi.
Sabah saatlerinde de aralarında Güneydoğu kökenli askerlerin de bulunduğu bir grup askerin kendilerine başsağlığı dileğinde bulunmak için geldiğini belirten Orhan Aydın, şöyle devam etti:
"Sabah askerler gelerek bizlere başsağlığı dileklerinde bulundu. Askerlerin çoğunluğu Kürt kardeşlerimizdi. Onlarla uzun uzun sohbet ettik. Onlara konuşmamda ´Kürt, Türk diye bir ayırımın olmayacağını ve hepimizin kardeş olduğunu´ söyledim. ´Sakın ola sizi bize karşı kışkırtanlara inanmayın. Birbirimize sahip çıkalım. Buraya geldiniz acımı paylaştınız. Ben size teşekkür ediyorum´ dedim. Onlara ayrılmadan önce son sözlerim olarak, ´Kardeşlerim; Allah rızası için şunun farkına varın. Bizler ezelden bu güne kardeşiz. Çanakkale´de bizim atalarımız kucak kucağa, omuz omuza savaştılar. Yarında biz bir düşman çıksa omuz omuza savaşacağız. Şerefsizlerin kalleşlerin sözüne inanıp ta yanlışa düşmeyin´ diye uyardım. Onlarda konuşmamı güzel karşıladılar. Bu konuşmasının ardından kendi düşüncelerini ifade ederek buradan bir kez daha acımı paylaşarak ayrıldılar" diye konuştu.
Aydın, hastane morgu önünde kardeşi Noyan´ın komando olduktan sonra yazdığı şiiri Kaymakam İbrahim Çay ve beraberindeki heyete bir kez daha okudu. Yazdığı şiiri kardeşine gönderdiğini vurgulayan Aydın, "Onlar şehitlik mertebesine ulaştı. Bu bizler için gurur verici. Kardeşim bizleri orada bekleyecek. Şu anda eminim ki babamla birlikte. O kalleşlerinde cezası verilecek. Büyüklerimizin de bundan sonra daha kapsamlı çalışmalar yapacağına inanıyorum" dedi.
Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, Diyarbakır Silvan kırsalında şehit düşen başta Noyan Aydın ve 12 silah arkadaşı için Kuran-ı Kerim okudu ve dua yaptı. Anne Ayşe Aydın, oğlunun şehit olduğuna değil ondan ayrı kalacağı için üzüldüğünü belirterek, "Allahım bundan sonra başka ailelere bu acıyı yaşatmasın" diyerek kendilerini ziyarete gelen Kaymakam İbrahim Çay´a teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi