CHP teşkilatları geçen yıllara göre bu yıl Ramazan ayını daha farklı yaşamaya hazırlanıyor.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan Ramazan nedeniyle teşkilatları uyardı. Yaygın basına yansıyan haberlere göre önce il başkanlarını, ardından belediye başkanlarını toplayan Kılıçdaroğlu, &[#]8220;Ramazan geliyor, fakirleri ihmal etmeyin. Her kesimin iftar sofralarına konuk olun. Eliniz boş gitmeyin&[#]8221; dedi.Yaklaşan Ramazan nedeniyle CHP il ve ilçe teşkilatları ile belediyelerin bu yönde çalışmasını isteyen Kılıçdaroğlu, Perşembe ve Cuma günü topladığı teşkilatlara Ramazan uyarısı yaptı. İl başkanlarına &[#]8216;Ramazanda halktan uzak kalmayın&[#]8221; mesajı veren Kılıçdaroğlu, &[#]8220;Her kesimin iftar sofralarına konuk olun. Eliniz boş gitmeyin. Birlikte kurduğunuz sofrada onlarla kucaklaşın. İlçe, köy, belde gibi yerlerde imamları, öğretmenleri, yaşanılan bölgenin kanaat önderlerini ziyaret edin. Bu kişilerin iftar sofralarına oturun. Saygı duyulan isimlere de gidin. Hiçbir kesimi ihmal etmeyin&[#]8221; dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra görüştüğü CHP&[#]8217;li belediye başkanlarına da aynı uyarıyı yaptı. Belediye başkanlarından özellikle halkın içinde olmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, &[#]8220;Ramazan geliyor, fakirleri ihmal etmeyin. Bürokrasiyi en aza indirin, halkın sorunlarını hızlı çözün. Ulaşılmaz olmayın, herkese eşit davranın&[#]8221; dedi.


Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun bu uyarısının ardından bu tarz organizasyonların içinde pek fazla yer almayan CHP örgütlerinin nasıl bir uygulama yapacakları merak ediliyor. CHP teşkilatları geçen yıllara göre bu yıl Ramazan ayını daha farklı yaşamaya hazırlanıyor.


CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun konuyla ilgili olarak Pusula&[#]8217;nın sorularını yanıtladı.


İl Başkanı Tümer Peker&[#]8217;in katıldığı toplantıda bu konulardaki tavsiyelerin dile getirildiğini belirten Coşkun; &[#]8220;Zannediyorum CHP&[#]8217;ye yönelik dine ve ibadete karşı şeklinde yürütülmeye çalışılan politikaların bir sonucu olarak Genel Başkanımızın da böyle bir tavsiyesi oldu. CHP yasal güvencelerin sınırlarının ve özgürlüklerin korunması görüşünde. Yıllardır CHP&[#]8217;yi din düşmanı gibi göstererek halkımızı kandırmaya ve bundan siyasi rant yaratmaya çalışanları görüyoruz. Bizim Allah ile kul arasına girme gibi bir düşüncemiz olamaz. Ancak CHP&[#]8217;yi din düşmanı gibi göstermeye çalışanlara karşı bir yanıt vermemiz gerekiyorsa onu da yaparız. Bu nedenle Ramazan ayı süresince gündelik yaşamda daha özenli davranarak, yardımlaşma ve kaynaşma ayını en iyi şekilde yaşamak istiyoruz. Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın daha fazla yanında olmak istiyoruz. Bu özel günler kimsenin tekelinde değil. Olmamalı da&[#]8221; dedi.


Ereğli Belediyesi Halil Posbıyık Başkanlığı döneminde yıllardır Türkiye&[#]8217;ye örnek olacak bir disiplinli binlerce aileye sıcak aş ulaştırırken, Zonguldak Belediyesi ise CHP&[#]8217;li yönetimler döneminde aksine ramazan ayında bu konularda beklenen hassasiyeti ortaya koyamamıştı. Hem Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin CHP&[#]8217;li Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;in hem de parti örgütlerinin ramazan ayında nasıl bir uygulama yapacakları merak ediliyor.


Editör: Pusula Gazetesi