Genel Maden İşçileri Sendikası&[#]8217;nın önceki başkanlarından Çetin Altun döneminde milyon lira harcanarak yapıldıktan sora çok eleştiri alan villa tipi iki bina Haberal Ailesi tarafından 6 bin liraya kiralandı. Kamuoyunda &[#]8216;Pembe Köşk&[#]8217; olarak anılan binalar sendikanın her kongresinde tartışma konusu olmuş ve son olarak çalışanlara sosyal tesisi olarak kullanılacağı açıklanmıştı. Genel Maden İşçileri Sendikası&[#]8217;nın yeni yönetimi bir süredir gelen kiralama taleplerini değerlendirmiş ancak rakamları düşük bulduğu için kiralamamıştı. Her biri 3 bin liradan aylık 6 bin lira karşılığında kiralanan deniz ve Zonguldak manzaralı binalardan biri bundan böyle Ergenekon davasından halen cezaevinde bulunan Milletvekili Mehmet Haberal adına irtibat bürosu olarak kullanılacak. Başkent Üniversitesi&[#]8217;nin yayın organı olan Kanal B&[#]8217;ninde bir ofisi kurulacak. Binalardan diğeri ise konut olarak kullanılacak. Mehmet Haberal cezaevinden çıkması durumunda Zonguldak&[#]8217;a geldiğinde burada konaklayıp, misafirlerini burada ağırlayacak.



ERKAN HABERAL: BİR AY İÇİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAĞIZ


12 Haziran&[#]8217;da yapılan seçim çalışmaları sürecinde yoğun çalışma temposuyla dikkat çeken Mehmet Haberal&[#]8217;ın oğlu Erkan Haberal, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede, buradaki binaların irtibat bürosu olarak kullanılacağını belirterek özetle şöyle konuştu;&[#]8220;Seçim sürecinde de Zonguldak ve Ankara&[#]8217;da vatandaşlarımız için iki ayrı irtibat bürosu kuracağımızı ve bu irtibat büroları üzerinden vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışacağımızı söylemiştik. Yer arayışımız vardı. Onu hallettik. Ankara&[#]8217;da da benzer bir büromuz olacak&[#]8221; dedi.



EYÜP ALABAŞ: BİNAYI KULLANMIYORDUK DEĞERLENDİRMEK İSTEDİK


Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise sendikanın çok acil bir ihtiyacı olmadığı için burasını satmak yerine kiralamayı uygun gördüklerini söyledi.


Gelen taleplerin içinde en fazla karlı talebe öncelik verdiklerini belirten Alabaş özetle; &[#]8220;Burası bir süredir boş duruyordu. Bu şekilde heba olmasını istemedik. Daha önce farklı talepler gelmişti. Haberal Ailesi burayı satın almak istedi ancak bizim için bir aciliyeti olmadığından kiralanmasının daha uygun olacağını düşündük. Bir yıl peşin olmak üzere 4 yıllık kontrat yaptık. Boş durmak yerine sendikamız içinde bir gelir sağlamış olacağız&[#]8221; dedi.


Editör: Pusula Gazetesi