Zonguldak´ta iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 5 kişi hafif yaralanırken, alnından kan akan sürücü 35 yaşındaki Orhan Karataş hastaneye gitmesi için ısrar eden polise, yaralı haliyle kazanın nasıl meydana geldiğini anlattı.
Kaza, dün gece saat 24. 00´de Yayla Mahallesi Kapuz Caddesi´nde meydana geldi. Kent merkezinden Kilimli Beldesi´ne gitmekte olan 25 yaşındaki Ayberk Öz yönetimindeki 67 AL 001 plakalı otomobil, Yayla Mahallesi Kapuz Caddesi´nde, karşı yönden gelen Orhan Karataş idaresindeki 67 DZ 919 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı.
Kazada, yaralanan sürücü Ayberk Öz vatandaşlar tarafından otomobilden çıkarılarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´ne götürüldü. Çarpmanın etkisiyle ön tarafında büyük hasar oluşan diğer otomobilde bulunan 31 yaşındaki Mevlüt Demirtaş, 17 yaşındaki Süheyda Karataş ve 40 yaşındaki Fatma Karataş, çok kısa sürede olay yerine gelen Sivil Savunma Ekipleri&[#]8217;nin çalışmaları kısa sürede çıkarıldı. Yaralılar 112 Acil Servis ambulansıyla aynı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza sırasında kafasından hafif yaralanan ve alnından kan akan sürücü Orhan Karataş, polisin ısrarla hastaneye giderek tedavi olması gerektiğini belirtmesine rağmen, kazanın nasıl meydana geldiğini anlatması dikkat çekti.
Karataş, diğer otomobil sürücüsünün hatalı sollama yaparak kendisine vurarak kazaya sebebiyet verdiğini ileri sürdü. Ayberk Öz ise hatalı sollamanın kendisinin değil BMW sürücüsünün yaptığını ifade etti.

Karataş, daha sonra özel bir otomobille hastaneye götürüldü. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Kazada her iki araç hurdaya dönerken en ağır hasarı alan ve üç kişinin bulunduğu BMW Model otomobilin aldığı hasar karşısında içindekilerin hala yaşıyor ve hafif yaralı olarak kazadan kurtulmaları sevindiriciydi. Olayı şaşkınlıkla izleyen çevredeki vatandaşlar BMW&[#]8217;de bulunan aile için; &[#]8220;Verilmiş sadakaları varmış. Allah kurtarmış. Bu araçtan sağ salim çıkmak büyük bir şans&[#]8221; yorumunda bulundu.


Bir süre trafiğe kapalı kalan yol daha sonra yıkanarak ulaşıma açıldı.


Editör: Pusula Gazetesi