Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir 379 işçinin 1.3 milyon tutarındaki nema alacaklarının 11 yıl sonra ödenmiş olmasının mutluluğunu paylaştığı basın toplantısında Lavuar alanıyla ilgili sorulara yanıt verdi.


Vali Erdal Ata&[#]8217;nın projenin uygun olmadığı yönündeki görüşlerinin hatırlatılması üzerine; &[#]8220;Orası ucube bir şekilde kalmaz. Eski projeye sadık kalarak iyi bir noktaya taşınacaktır. Projede değişiklikler yapılabilir&[#]8221; dedi.


Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir dünkü basın toplantısında 379 işçinin 1.3 milyon tutarındaki nema alacaklarının 11 yıl sonra ödenmiş olmasının mutluluğunu basınla paylaştı. Akdemir konuyla ilgili açıklama sonrasında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi.


Akdemir Vali Erdal Ata&[#]8217;nın Zonguldak Kent Konseyi&[#]8217;ni kabulünde Lavuar alanı için uygulanmak istenen projenin uygun olmadığını ve daha uygulanabilir bir çalışma yapılması yönündeki görüşlerinin hatırlatılması ve düşüncelerinin sorulması üzerine şunları söyledi;


&[#]8220;Lauvar alanı çözümü konusunda girişimlerimiz başladı. Meclis tatile çıktı. Bir raporumuz var zaten. O raporu kendilerine sunacağız. O kapsamda yapılması gerekenleri yapacağız. Buranın yapılması konusunda çözüm noktası bulunmalı. Bir şekilde orası kazanılacak. Orası ucube bir şekilde kalmaz. Eski projeye sadık kalarak iyi bir noktaya taşınacaktır. TTK Genel Müdürümüz duruma sıcak bakıyor. Bu konuda çözüm noktasına inşallah ulaşacağız. Burada ticari alanlar oluşturulmadan yapılması zor görünüyor. Bu nedenle proje üzerinde değişikliklere gidilebilir. Birinci olan proje olduğu gibi uygulanacak diye bir şart yok. Vali Bey görev yaptığı her yerde güzel şeyler yapmış. Zonguldak&[#]8217;ta da katkı sağlamak istiyor. Zonguldak&[#]8217;ta yapmamız gereken ilk şey mülkiyet sorununu çözmek olmalı&[#]8221; dedi.



İŞÇİLERİMİZ ADINA ÇOK MUTLUYUM


Başkan Muharrem Akdemir; &[#]8220;İşçilerimizin tasarruf teşvik fonlarıyla ilgili konuları vardı. Bu gerçekten işçilerimizin alacakları bizim için önemliydi. Bir emeğin karşılığıydı. Devletin vermiş olduğu imkanları çalışanlara zamanında yerinde vermek çok önemlidir. Bir konu hakkında aksama olmuş, bu konu 11 senelik geçmişi olan bir konudur. Ben meclis üyesiyken arkadaşlarımıza iletmişlerdi. Bunun çözümünün nasıl olması hakkında arayış içerisinde olduk. Bir araştırma yaptık, neler oluşturacağımızı planladık. Dönem başladığından buyana da arkasında olduk. Yetkili arkadaşlarla çok sıkça yazışmalar yaptık. Her yazıyı anında takip ettik. Bu anlamda da dün telefonlarla bile takip ederek paranın resmi olarak nereye gittiğini öğrenip hallederek 379 işçimizin geçmişten buyana olan haklarını ödedik. Onları mutlu görmek bizleri de mutlu etti. Bu paraları olumlu yerlerde olumlu şekilde kullanırlar. Halledemeyecek olarak gözüken bir konuyu hallettiğim içinde bende mutluyum. İşçi arkadaşlarımızda tabi ki biraz aceleci değil haklarının alınmasında bizleri de zorladılar haklı olarak. Bu zorlama bizleri de bu şekilde ödenmesi konusunda hızlandırdı. Neticeye ulaşmak daha da güzel oldu&[#]8221; dedi.



POLEMİK BENİM İŞİM DEĞİL HALK KARAR VERİR
Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ın Belediye yönetiminin basiretsiz olduğu yönündeki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Akdemir; &[#]8220;Ben buna yorum yapmam. Kendimin yorum yapması büyük yanlış olur. Bunu halkımız değerlendirsin. Herkes bir şeyler söyler ve ben her konuya saygıyla bakarım. Cevap verme anlamında biz yaptığımız işlerle kendimizi ifade edeceğiz. Ben hep bunu söylerim her zamanda bunu söyleyeceğim. Ben yaptığım işlerle ortaya koyduğum projelerle ortaya çıkacaktır. Birileri böyle şeyler söyler buda çok doğaldır. Biz kimseyi eleştirme anlamında olmaz. Benim tarzım değil. Ekibim zayıf olamaz, tatil dönemindeyiz herkes bir yerlerde izinde. Biz hizmetlerimizi yapıyoruz. Dün Birlik Mahallesinde 15-20 yıldır yapılmayan beton yolu yaptık. Kanal sorunlarını halledeceğiz. Bunlar gözükmüyor. Bir şey yapılmıyormuş gibi gözüküyor. Birçok yerde yapılmayan yolları yaptık. Bu kadar dar imkanlar içerisinde oraya hizmet getirmeye çalıştık ve çalışmalarımız devam edecek. Her mahallede gerçekten büyük sorunlar sıkıntılar var. Bu sıkıntıları mahalledeki arkadaşlarımızla kardeşlerimizle göğüsleyerek yapmaya çalışacağız. Asla kimseyi göz ardı etmem edemem. Bunlar böyle bilinsin. Bizim vatandaşımız her şeye layık&[#]8221; diye konuştu.



RAMAZAN ÇADIRI DOĞRU DEĞİL
Akdemir geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ramazan Ayı nedeniyle iftar çadırı kurulup kurulmayacağı yönündeki soruya karşılık; &[#]8220;&[#]8220;Ramazan ayında çadır kurma yanlış. Biz kumanya yardımlarımızı gerçekleştireceğiz. Ev ev bizzat kendisine teslim ederek yardımlarımızı yapacağız. İnsanlarını onurunu da düşünmek lazım. Okullar açılmadan 9 Eylül gibi sünnet şölenimizi de yapmayı düşünüyoruz&[#]8221; dedi.




Editör: Pusula Gazetesi