Kayserili işadamı Rifat Güpgüpoğlu&[#]8217;nun Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu&[#]8217;na yaptıracağı ek binanın temeli önümüzdeki hafta atılacak. Kaymakam Hasan Yaman Güpgüpoğlu Ailesi ile beraber temel kazı çalışmasını inceleyerek Karapınar halkı adına teşekkür etti.


12 derslikli okulun yeni eğitim öğretim yılında açılacağını ifade eden İşadamı Rifat Güpgüpoğlu; &[#]8220;Birkaç ay öce okulun durumunu tesadüfen gördüm. Öğrenciler barakalarda eğitim alıyorlardı. Yüreğimi sızlatan bu durum karşısında beldeye acilen bir okul yaptırma isteğimi Sayın Valimiz ile Sayın Vekilimiz Köksal Toptan&[#]8217;a bildirdim. İmkanları el vermediği için ek bina yaptıramadıklarını söyleyerek memnuniyetlerini ifade ettiler. Severek ve isteyerek kimsenin etkisi altında kalmadan üçüncü okulu yapmayı Allah bana nasip etti. Şu an hafriyatına başladık, malzemeler geldi. Önümüzdeki hafta temeli atılacak. Eğitime biraz olsun katkı vermek istiyoruz. Okulu tamamladıktan sonra devletimize teslim edeceğiz. Allah inşaatı kazasız, belasız bitirmeyi nasip etsin&[#]8221; diye konuştu.


Bölgenin Güpgüpoğlu ismini asal unutmayacağını söyleyen Kaymakam Hasan Yaman; &[#]8220;Rifat Bey&[#]8217;in ilçemize yaptırdığı ilk hayır işi değil. Daha önce Perşembe Lisesi&[#]8217;nin ek binasını yaptırmıştı. Güpgüpoğlu Ailesi sadece Zonguldak&[#]8217;ta değil Türkiye&[#]8217;nin her yerinde özellikle eğitim kurumları yaparak devlete devrediyor. Bildiğim kadarıyla özürlü çocukların topluma kazandırılması yönünde kendisinin ve eşinin çalışmaları da var.


Gerçekten okulun fiziki durumu çok kötü vaziyette idi. Kayseri&[#]8217;de bir söz vardır, &[#]8220;Paran kadar değil, hayrın kadar konuş&[#]8221;. Bu sözün tüm işadamlarına ilke olması dileğiyle Güpgüpoğlu ailesine teşekkür eder, Karapınar halkı adına minnetlerimi sunarım&[#]8221; şeklinde konuştu. Okulun inşaatı ile Rifat Güpgüpoğlu&[#]8217;nun oğulları Galip ve Okan Güpgüpoğlu yakından ilgileniyor.

Editör: Pusula Gazetesi