Sağ kanatta fırtına gibi esen ancak geçen sezon yaşadığı talihsiz sakatlığı nedeniyle Zonguldakspor´a gerekli katkılıyı sağlamayan Burak Et, yeni sezonda bomba gibi olmaya hazırlanıyor. Sezonun bitmesinin ardından memleketi İstanbul´da ailesiyle beraber tatilin tadını çıkartan sağ kanat oyuncu, bu sene Zonguldakspor´da ki değişimin kulübü profesyonel lige taşıyacağına inandığı kaydetti.


Sakatlığı nedeniyle geçen sezon 13 maçta yer alan ve 1069 dakika süren alan Burak Et, yeni sezonda kendine beyaz sayfa açmaya hazırlanıyor.


23 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, tatilini geçirdiği İstanbul´da geçtiğimiz sezonu, yeni sezondan beklentilerini, kariyeriyle ilgili hedeflerini anlattı. Burak tatilde yeğeni Ayaz&8217;la hasret giderdi.



Geçen sezon takım ruhunu yakalayamadık

Geçtiğimiz sezonu değerlendirerek söze başlayan Burak, "Geçen sezon çok güçlü kadroya sahiptik. Fakat ekonomik durumlar bizleri olumsuz etkiledi diyebilirim. Son hafta dahi Şampiyonluk umutlarımız devam ediyordu. Bunun yanı sıra takım ruhunu da yakalayamadık. Belli bir düzen çerçevesinde gidemedik, bazı olumsuz durumlarla karşılaştık.


Fakat bu yıl ki bambaşka bir Zonguldakspor olacak. Yönetimi ile futbolcusuyla ve taraftarıyla geçen yılı unutup bu yıl neler yapabiliriz bunları düşünmeliyiz. Her şeyin çok güzel olacağına yürekten inanıyorum..



Sakatlığı tamamen atlattı

Geçtiğimiz sezon sakatlık nedeniyle takıma katkı sağlayamadığına değinen genç oyuncu, "Geçen yıl talihsiz sakatlık geçirdim ve 2. yarı takımımın yanında olamadım. Ama iyi bir tedavi süreci geçirdim ve şuan gayet iyi durumdayım. Bu sezon geçen yıla nazaran daha verimli ve temposunu yükseltmiş olarak döneceğim.



Zonguldakspor´u Spor Toto 3. Lige taşıyacağız

Bu sene hedeflerinin kesinlikle Zonguldakspor´u profesyonel lige çıkarmak olduğunun altını çizen Burak, "Bölgesel Amatör lig , bence Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig ayarında Yalnızca arada statü farkı var diyebilirim. Bu sene hedef´imiz mutlaka Zonguldakspor´u Spor Toto 3. Lige taşımak. Çünkü büyük bir değişim oldu Zonguldakspor´da, gerek yönetim gerek teknik heyet olarak çok güçlü bir yapıya büründü. Başarılı olmamak için hiçbir nedenimiz yok.



Transferleri yakından takip ediyor

Zonguldakspor´un dış transferde kadrosuna kattığı isimleri de takip ettiğini belirten Burak, "Transferleri takip ediyorum çok tecrübeli ve başarılı futbolcuların aramıza katıldığını düşünüyorum, Katkı sağlayacak oyuncular olduğunu konusunda şüphem yok.


İsmimi duyduğum birçok oyuncu var tabiî ki. Yunus Balaban, Niyazi Hüseyinoğlu gibi tecrübeli oyuncular kadromuza dahil edildi. Umarım bu yıl hep beraber güzel bir başarı elde ederiz.



Tatil yapıyorum sayılmaz...

Tatilden çok çalışma yaptığına değinen Burak, "Tatil yapıyorum sayılmaz. İstanbul´da çalışmalarıma devam ediyorum sakatlıktan sonraki süreçte dikkatli olmam gerekiyor. İyice kuvvetlendirip sezona hazırlanmam acısından. Yeni sezona daha kuvvetli ve daha dinamik başlamak açısından acele etmiyorum. Sezon başı çalışmalarımız olacak zaten. En iyi şekilde hazırlanıp lige hazır hale gelmek istiyorum.



Zonguldakspor´la hedeflerine ulaşmak istiyor

Zonguldaspor´la beraber kariyeriyle ilgili hedeflerine ulaşmak istediğini belirten Burak, "Daha yaşım çok genç hedeflerim elbette var, üst liglerde oynamak her genç futbolcunun hayali benimde olduğu gibi.


Bu yıl Zonguldakspor´da iyi bir çıkış yapmak istiyorum. Her geçen gün üzerine koyup eksiklerimi gidermem için hocalarımızın da tabiî ki desteği olacaktır. Zonguldakspor´la bu hedefi gerçekleştireceğiz inşallah.



Başarılı olmamamız için hiçbir sebep yok

Zonguldaksporu gelecek sezon profesyonel ligde görür müyüz ? sorusuna açık yüreklilikle cevap veren Burak, "Buna yürekten inanıyorum. çünkü baktığınızda yapılan transferler çok başarılı, alınan oyuncular tecrübeli. başarılı olmamamız için hiçbir sebep yok.


El birliği ile bu yıl Zonguldakspor´u hak ettiği yere getireceğiz yönetim, futbolcular ve hocalarımız ve unutmamamız gereken taraftarlarımızla. Onlarında bu yıl desteklerini bekliyoruz. Gecen yıl gibi yalnız bırakmayacaklardır bizleri hiçbir maçta.



Bu sene daha dinamik olacağım

Bu sezon daha verimli olacağına inandığını söyleyen Burak, "Gecen yıla göre bu yıl daha verimli ve dinamik olacağım. Bunun için çok çalışacağım ebetteki. Sahada çok mücadele edebilmemiz için çok çalışmamız gerekiyor.


Düzenli idman programı, düzenli dinlenme ve düzenli beslenme çok önemli bu durumda. Hepsine dikkat edip yeni sezonda daha verimli daha çalışkan olacağım. Zonguldakspor´da büyük değişim oldu bu yıl. Bu değişimin takım içinde etkisi ebetteki olacaktır. Takım içinde her şey düzenli olduğu zaman başarının gelmesi o kadar kuvvetle muhtemeldir.


İnanıyorum ki yeni sezonda el birliği ile Zonguldakspor´u profesyonel lige taşıyacağız. Bunun için disiplin ve özveri şart. bunları başardığımız zaman hak ettiğimiz yere geleceğiz.&8221;

Editör: Pusula Gazetesi