Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB arasında yapılan protokol kapsamında gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifika töreni Çaycuma TSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.Törene Belediye Başkanı Mithat Gülşen TSO Başkanı Rıfat Sarsık Zonguldak KOSGEB Müdürü Yaşar Yıldırım katıldı.Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık Eylül ayında ikinci kursun başlayacağını söyleyerek ; &[#]8220;Burada sadece eğitim değil kredi kullanma imkanı da bulacaksınız bu konuda odamız size yardımcı olacaktır. Eğitim almadan bir meslekte başarılı olunmuyor.verilecek kredinin bir kısmı hibe desteğidir buda küçümsenecek bir rakam değildir. Kursa katılan tüm girişimci adaylarına teşekkür ederim &[#]8220; diye konuştu.


Zonguldak KOSGEB Müdürü Yaşar Yıldırım kursun amacına şöyle açıkladı ; &[#]8220;Dünyada ve ülkemizde şirketlerin batmasına sebep olan ekonomik krizin hüküm sürdüğü bir dönemde çaresizliği çareye dönüştürmek, özelleştirme ve ekonomik kriz nedeni ile artan işsizliğin yarattığı sosyal ve ekonomik etkileri en aza indirmek, toplumumuzda girişimcilik ruhunun canlandırılmasını ve Girişimcilik kültürünün geliştirilmesini sağlamak. Bu program neticesinde 30 kişi eğitime tabi tutulmuş olup risk alabilen farkındalık yaratan, yenilikçi,araştırmacı, kendi işinin patronu vizyon ve misyon sahibi 30 girişimci adayı belge almaya hak kazanmıştır&[#]8221;.


Belediye Başkanı Mithat Gülşen hükümetin iş geliştirme ve hibe konularında mesafe kat ettiğini söyledi. Gülşen, Filyos gibi yapılacak projelerle ilçenin kabuk değiştirmesi gerektiğini belirterek ; &[#]8220; Eğer kendimizi yenileyemez değişime ayak uyduramazsak geri kalmaya mahkumuz. Geçmişte çok ortak şirketler kurduk ama başarılı olamadık, ticarete her yönüyle, dil eğitiminden garsonluğa kadar hazır olmamız lazım &[#]8220;dedi. Daha sonra kursu bitenlere sertifikaları dağıtıldı.

Editör: Pusula Gazetesi