Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası&[#]8217;nda (TSO) 13.05.2011-05.06.2011 tarihleri arasında BAKKA tarafından Zonguldak&[#]8217;ta gerçekleştirilen KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika töreni gerçekleştirildi.
Törene, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, KOSGEB Müdürü Yaşar Yıldırım, SGK Müdürü Muharrem Demirci ve katılımcılar katıldı.
Törende, saygı duruşunda bulunulup ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra konuşma yapan BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, &[#]8220;Bölge planında girişimciliğin geliştirilmesine vurgun yapan BAKKA, KOSGEB ile işbirliği yaparak iş fikri olan herkesi kendi işinin patronu olmaya davet ediyor. Bu kapsamda BAKKA ve KOSGEB arasında imzalanan protokol ile Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde 2 yıl boyunca ücretsiz &[#]8216;Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri&[#]8217; düzenleyeceğiz. Bu eğitimlerden ilkini Mayıs ayında Karabük, Bartın, Zonguldak merkez ve Kdz. Ereğli&[#]8217;de birer sınıf açarak gerçekleştirdik. Eğitimlerimizi ilde kurulu olan üniversitelerimizin sürekli eğitim merkezleri üzerinde yaptık. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile birlikte Zonguldak merkezde ve Kdz. Ereğli&[#]8217;de yaptığımız eğitimleri başarı ile tamamlayan girişimcilerimiz bugünkü tören ile sertifikalarını alacaklardır. Sertifikalarını alacak girişimcilerimiz böylece 25.000 TL geri ödemesiz ve 70.000 TL geri ödemeli KOSGEB yeni girişimci desteğine başvurup kendi işlerini kurabilir. Şimdiden işlerini kuracak olan girişimcilerimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Ardından konuşma yapan Zonguldak Valisi Erdal Ata isi &[#]8220;Son yıllarda, özellikle Batı&[#]8217;da başlayan yeni bir eğilim, gençleri istihdam arayan konumundan istihdam yapma konumuna doğru ittirmektedir. Bu eğilimin adı &[#]8216;Girişimciliktir.&[#]8217; Ülkelerin gelişmesi için girişimcilik çok önemli bir faktördür. Girişimcilik, yeniliğin en önemli kaynağı olmanın yanında ekonomik büyüme ve kalkınmanın motoru konumundadır. Bir ülkede girişimcilik ne kadar gelişirse o ülkede ekonomik refah düzeyinin de o ölçüde yükseleceği söylenebilir. Bu kapsamda Kalkınma Ajansı ve KOSGEB&[#]8217;in işbirliği ile gerçekleştirilen girişimcilik eğitimleri bölgemiz adına oldukça yararlı olmuştur. Eğitimlerin Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi üzerinden üniversite öğretim görevlileri tarafından verilerek daha verimli olması sağlanmış ve bununla birlikte üniversite sanayi işbirliği tesis edilmeye çalışılmıştır. Bugün burada 48 girişimcimiz eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmışlardır. Önümüzdeki dönemlerde yapılacak olan eğitimlerle bölgemizdeki girişimci sayısını daha da arttırmayı amaçlıyoruz. Bu girişimcilerimizi kutluyor ve bir an önce işlerini kurarak bölge ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamalarını bekliyorum. Bu tarz kurumsal işbirliklerinin artarak devam etmesini diliyor ve işbirliği yapan kurumlarımızı tebrik ediyorum&[#]8221; diye konuştu.
Konuşmaların ardından 48 girişimciye sertifikaları verildi.
Editör: Pusula Gazetesi