2002 yılında Kilimli Belediyesi tarafından başlatılan ve Karayolları Yol Ağı&[#]8217;nda bulunmadığı için yaklaşık 9 yıldır tamamlanamayan Kilimli Sahil Yolu&[#]8217;nun tamamlanması için 9 Haziran&[#]8217;da gerçekleştirilen ihalenin ardından ihaleye itiraz süresi beklendi. Limak Grubu&[#]8217;nun kazandığı ihaleye itiraz için son gün 8 Temmuz Cuma idi. İhaleye giren firmalardan itiraz gelmeyince inşaatın başlaması için herhangi bir engel kalmamıış oldu.


Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım&[#]8217;ın yerinde incelemesinin ardından Karayolları Yol Ağı&[#]8217;na alının alınan Kilimli Sahil Yolu için 9 Haziran 2011 tarihinde ihale yapıldı. İhaleye 5 firmanın katıldığını belirten Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri itiraz süresinin de Cuma günü dolduğunu söylediler. Yapılacak yer tesliminin ardından firmanın kısa sürede şantiye kurarak çalışmalara başlayacağı öğrenilirken 120 günlük teslim süresinin dolgu sahası ile dolgu malzemelerinin temin edileceği alanların uzaklığı nedeniyle uzayabileceği belirtildi.



BAKAN BİNALİ YILDIRIM&[#]8217;A TEŞEKKÜR


AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım&[#]8217;ın söz konusu yolu yerinde gördükten sonra sürecin hızlanması için talimat verdiğini, en büyük gelişmenin yolun Karayolları Yol Ağı&[#]8217;na alınması olduğunu ifade etti.


Bakan Yıldırın&[#]8217;ın kurulan yeni kabine de de Ulaştırma Bakanı olarak görev yapacak olmasından memnuniyet duyduklarını belirten Uçar; &[#]8220;Sayın Bakanımıza, Milletvekillerimize, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilerimize emeklerinden ve çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. İhale sonuçlandı ve firmaya yer teslimi yapılacak.


Özellikle hem Kilimli için hem Kilimli güzergahında ikamet edenler için de çok iyi bir gelişmedir. Bu kadar emek sarf edilmiş, bu kadar emek verilmiş. Bu projenin de Filyos ile bağlantılı olduğu için hayata geçirilmesi lazımdı. Kilimli Belediyesi teknik çalışmaları bitirdi. Yol ağı içine aldı. O daha önceki Belediye Başkanı döneminde yapılan çalışmalarda patlatmalar da bazı binalarda zararlar meydana geldi. Bunlar da giderilecektir. 120 günde tamamlanması öngörülen yolun uzunluğu 3 bin 750 metre. Yapım süresi 4 ay olarak görülüyor ancak firmanın dolguda kullanılacak malzemelerin taşınma mesafesinin uzak olduğu gerekçesiyle bir itirazı olmuş. 4 ay olmaz altı ay olur. Zonguldak Filyos güzergahındaki yol projesinin önemli bir ayağı olan Kimli Sahil Yolu&[#]8217;nun tamamlanmasıyla partimiz önemli bir sorunun daha çözümümü sağlamış olacaktır. Partimiz hizmet partisi olduğunu bugüne kadar gösterdi. Bu dönemde de çalışmalarımızı aynı hızda devam edecek&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi