Zonguldak Kanalizasyon Sistemi ve Atık Su Arıtma Tesisi İnşaatı dört bir koldan devam ederken hattın geçtiği güzergahlarda trafik sorunuyla birlikte kapatılan zemindeki kasisler ve çukurlar sürücülerin tepkisini çekmeye devam ediyor.


Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir daha önce yaptığı açıklama ve uyarılarda inşaat sürecinde bu sıkıntıların kaçınılmaz olduğunu belirterek sabır istemişti.


Geçtiğimiz hafta şehir merkezinde Uzun Mehmet Caddesi üzerindeki çalışmalar nedeniyle bu güzergah araç trafiğine kapatıldı. Kentin merkezinde başka geçiş güzergahı olmadığı için &[#]8216;Mecburiyet caddesi&[#]8217; olarak bilinen Gazipaşa Caddesi&[#]8217;nde yapılacak çalışma nedeniyle trafikte büyük curcuna yaşanması bekleniyor.


Artan şikayetler ve trafikte yaşanan tıkanmalar nedeniyle Gazipaşa Caddesi&[#]8217;nde yapılacak çalışmalar bir ay sonrasına ertelendi.


Bu hafta veya önümüzdeki hafta yapılması planlanan çalışmanın Ramazan günlerinin başladığı Ağustos ayı içinde yapılmasına karar verdiklerini belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, en az sıkıntıyla geçmek istediklerini söyledi.


Pusula&[#]8217;nın sorularını yanıtlayan Akdemir, vatandaşı mağdur etmek istemediklerini ancak bu çalışmaların tamamlanabilmesi için Gazipaşa Caddesi&[#]8217;nin bir haftalığına trafiğe kapatılmak zorunda olduğunu söyledi.


Akdemir verdiği yanıtta; &[#]8220;Çalışma yapılan yerlerde trafik akışlında yaşanan aksamalar ve tozdan dolayı vatandaşlarımızın şikayetleri var. Daha önce de söyledik. Vatandaşlarımızdan sabır istiyoruz. Biraz daha sabır istiyoruz. Bu süreçte çalışmayı en hızlı sürede bitirerek mağduriyeti en aza indirme amacındayız. Uzun Mehmet Caddesi&[#]8217;nde çalışmamız devam ediyor. Gazipaşa Caddesi&[#]8217;ndeki çalışmanın Ramazan başladıktan sonra yapılmasının doğru olacağını düşündüğümüz için erteledik. Yani Gazipaşa caddesi&[#]8217;ndeki çalışma Ağustos ayı içinde yapılacak. Bu şekilde vatandaşlarımızın, esnafımızın ve sürücülerin daha az etkileneceğini düşünüyoruz. Buradaki çalışmayı da çok hızlı bir şekilde geçerek kanalların üzerini kapatıp trafiğe açmak istiyoruz. Elbette trafikte aksamalar ve toz olacak. Biz bu konuda vatandaşlarımızdan biraz daha sabır istiyoruz&[#]8221; dedi.


50 milyon TL´lik bütçeli projede arıtma tesislerinin yapıldığı Kozlu Sahil Yolu üzerindeki tesislerde ise inşaat beklenen hızda devam ediyor.

Editör: Pusula Gazetesi