Çaycuma 8. Kültür Sanat ve Sünnet Şöleni çeşitli konserlerle sona erdi. Konsere Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve eşi Gönül Gülşen, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ekrem Kaçar, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Belediye meclis üyeleri çok sayıda vatandaş katıldı.


Belediye Sosyal Tesisleri&[#]8217;nde ilk konser Çaycuma Gençlik Pop Rock grubu idi. Grup yaklaşık iki saat sahnede kalarak gençleri eğlendirdi.


Ardından mani, şiir ve yoğurt yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Hasan Yaman ve Belediye Başkanı Mithat Gülşen tarafından verildi. İki gün boyunca misafir grupların ilçede gösteriler yaptığını ifade eden Belediye Başkanı Mithat Gülşen; &[#]8220;Kültürel değerlerimizi her zaman yaşatma çabasın içinde olduğumuzun için bu yöndeki etkinliklere ağırlık verdik. Göreve geldiğimizden bu yana asli hizmetlerimizin yanında sosyal ve kültürel değerleri korumak için çalışmalar yapıyoruz. Bun anlamda Çaycuma&[#]8217;nın meşhur manda yoğurdunu Ankara&[#]8217;da çeşitli kurum ve kuruluşlara götürerek tanıtmaya çalışıyoruz. Yoğurt kültürümüzü yaşatmamız lazım. Bizlere destek veren ve şölene katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.


Gülşen, mani ve şiir yarışmasında dereceye girenlere eserlerini kendilerinin okumasını istedi.


Kaymakam Hasan Yaman ise iki gün süren etkinliklere herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirerek, vatandaşlara teşekkür etti. Yaman; &[#]8220;Emniyet tedbirlerini alan teşkilatımıza, çocukların sünnetini gerçekleştiren Devlet Hastanesi personeli ile Belediye personeline çok teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.


Kültür Bakanlığı Sanatçısı Çaycumalı Fatma Metin birbirinden hareketli parçalarla katılanları eğlendirirken büyük alkış aldı.


Gizem Kara konserinin ardından havi fişek gösterileri ile etkinlikler sona erdi. Belediye Başkanı Mithat Gülşen sanatçılara çeşitli hediyeler verdi.

Editör: Pusula Gazetesi