Çaycuma Kaymakamlığı ve Belediyenin ortaklaşa düzenledikleri 8. Kültür Sanat ve Sünnet Şöleni&[#]8217;nin açılışı gerçekleştirildi.


Düzce Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Kaymakamlık önünden başlayan kortej yürüyüşüne Kaymakam Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınaç, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Has Parti İlçe Başkanı Halit Öztürk, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam, İlçe Tarım Müdürü Özgür Uslubaş, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kaymakam Hasan Yaman ve Belediye Başkanı Mithat Gülşen tarafından Atatürk Anıtına festival çelengi koyularak açılış konuşması gerçekleştirildi.


Sekiz yıldır aralıksız bu etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden Belediye Başkanı Mithat Gülşen; &[#]8220;Bu etkinlikleri belediyenin bütçesine dokunmadan tamamen hayırseverlerin katkıları ve Sayın Kaymakamımızın desteği ile gerçekleştirmekteyiz. Bu yıl 66 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Hem de ilçemizde yetişen kültürel değerleri açtığımız stantlarda yaşatıyoruz. İlçemiz daha da büyüyecek, İlerleyen yıllarda etkinliğimizi daha da geliştirmeyi düşünüyoruz. Etkinliğimize katılan Azerbaycan Dans Grubu, Düzce Belediyesi Mehteran Takımı ve Devrek Belediye Bandosuna teşekkür ediyoruz. Sünnet olan minik yavrularınıza da aileleri ile birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.


Etkinliklerin birliğin, beraberliğin ve kaynaşmasının bir vesilesi olduğunu söyleyen Kaymakam Hasan Yaman; &[#]8220;İnsanlarımız bir araya gelerek güzel duygular yaşıyorlar. Önümüzdeki yıllarda niyetimiz bu etkinliği daha da geliştirip, kültür ve sanat boyutunu öne çıkartarak, Kadıoğlu Köyü ve Filyos Beldesi&[#]8217;nde ortaya çıkan tarihi eserler ile denizimizi ön plana çıkartarak daha geniş bir festival yapmayı istiyoruz. Bu şölenler çok mütevazi bütçelerle gerçekleşiyor. Başta Belediye Başkanımız ile emeği geçen hayırseverlere teşekkür ediyorum. 66 çocuğumuz ilk heyecanlarını aileleri ile birlikte yaşıyorlar. İki devlet bir millet olduğumuz, ortak kültür ve geleneği paylaştığımız Azerbaycan Halk Oyunları Topluluğu ile Devrek ve Düzce Belediyeleri&[#]8217;ne teşekkür ediyoruz&[#]8221; dedi.


Şölen meşalesinin yakılmasının ardından Azerbaycan Folklar Ekibi gösterileri ile Çaycuma Halk Eğitim Müdürlüğü Folklor Ekibi gösterileri büyük alkış aldı.


Yöresel ürünlerin sergilendiği stantların açılmasının ardından konuklara Çaycuma yoğurdu ikram edildi. Azeri grup ise kardeş ülke Türkiye&[#]8217;de bulunmaktan çok memnun olduklarını ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi