Halk Oyunları yarışmalarında geçen yıl 3. olan okulun öğrencileri bu yıl sahneye çıkamamakla karşı karşıya. Öğrencilerin kostüm, çalgı ve benzeri ihtiyaçları ise karşılanamıyor.



Okulda bulunan öğrencilerin çok büyük bölümü çevrede bulunan Roman ailelerin çocuklarından oluşuyor. Müzik ve çalgıya çok meraklı olan Roman çocuklar ise okulun başarısında önemli söz sahibi.


Merkez Çocuk Yuvası&8217;ndan 50 öğrencinin de bulunduğu okulun geliri hemen hemen hiç yok denecek kadar az. Öğrenci velilerinin ekonomik durumlarının el vermemesi nedeniyle Okul Aile Birliği üyeleri de bir katkı sağlayamıyor.


220 öğrencisi bulunan okulun kasasında kuruş para yok. Öğretmenlerin maaşlarından arttırdıkları paralarla ve bireysel girişimleriyle geçen yıl sahneye çıkabilen öğrenciler öğretmenlerinden destek istiyor.


Öğretmen ve öğrenci velileri ise okullarının ve öğrencilerinin ihmal edilmesinden şikayetçi.


Bu duruma tepki gösteren öğrenci velileri ve öğrenciler; &8220;Okulumuzun adı Türkiye Borsalar Birliği Uzunmehmet İlköğretim Okulu. Ama içindeki öğrencilerimiz fakir ailelerin, geliri olmayan ailelerin çocukları. Bizde para yok ki çocuklarımız için okula verelim. Çocuk yuvasının da çocukları var. Onların da aileleri yok. Biz biliyoruz öğretmenlerimiz oradan buradan para bulmaya çalışıyorlar. Okulumuzu yaptıranlardan Allah razı olsun. Ama çocuklarımızın içinde bulunduğu durumu da görseler daha iyi olur. Eğer okula katkı vermeyeceklerse tabelalarını söksünler&8221; şeklinde konuştular.

Editör: Pusula Gazetesi