Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) TAŞ&[#]8217;da çalışan ve emekliliği hak etmiş personele teşvikli çıkış uygulamasına gidildiği öğrenildi.


Alınan bilgiye göre, şirket çalışanlarının tamamını kapsayan uygulamada, emekliliği hak eden 115 personel ihbar ve kıdem tazminatlarının yanı sıra ERDEMİR&[#]8217;in öngördüğü 7 maaş tutarındaki teşvik primini de alarak emekliye ayrılma müracaatında bulundu.


Emeklilik hakkını kazanan 60 personelin de takas yöntemi ile oğlu yada damadına iş imkanı sağlanması yoluyla emekliliğini istediği şirkette, yaklaşık 60 personel ise öngörülen teşviki kabul etmeyerek işveren tasarrufu ile emekli edilecek. ERDEMİR&[#]8217;de sözleşmeli çalışan 4 kişinin de iş akitleri fesih edilecek.


İŞTEN ÇIKARMALAR


Diğer yandan, ERDEMİR&[#]8217;de çalışan A ve B personelden, çeşitli yerlere borçlarından dolayı &[#]8220;icralık oldukları&[#]8221; nedeniyle işten çıkarılması kararlaştırılan 30 personelden resmi ödeme planı ile şirkete müracaatları halinde çıkışlarının durdurulacağı ifade ediliyor. Yıl içinde fazla süreli istirahat alan 13 kişinin de çıkışının verileceği ERDEMİR&[#]8217;de, çalışmasından sağlıklı verim alınamayan 25 kişinin de işten çıkışı verilecek. 2 personel ise şirkete ihtarname çekerek ERDEMİR&[#]8217;den ayrılmak istediklerini beyan etti.

Editör: Pusula Gazetesi