Spor Toto 3. Ligin yeni takımlarından Kilimli Belediyespor, Türkiye Futbol Federasyonu´ndan (TFF) gelen şok bir kararla sarsıldı. Sarı-siyahlı takımın, Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı´nın yeni oluşturulan Bölgesel Amatör Lig saha statülerine uygun olmayışı sebebiyle maçlarını yaklaşık olarak 2 sezondur deplasmanda oynamışlardı. Bu zor şartlar altında 9 yıllık profesyonel lig özlemini gideren Kilimli Belediyespor, yeni sezonda mücadele edeceği Spor Toto 3. Lig´de Stadın yenilenme çalışmalarına yaklaşık olarak üç ay önce başlanmış ve bugünlerde son aşamasına gelinmişti. Bitimine kısa bir zaman kalan Ahmet Şerifoğlu Stadı geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu Görevlisi Ümit Ülger tarafından incelenmişti. Ümit Ülger tarafından TFF verilen rapor doğrultusunda Stadın Spor Toto 3. Lige yetersiz olduğu belirtildi.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından gelen rapor doğrultusunda Kilimli Belediyespor Yönetimi yazılı basın açıklamasıyla, Gençlik ve Spor İl Müdürü Eyüp Erman ve Zonguldak Valisi Erdal Ata´yı duruma el koymaları için göreve davet etti.


Kilimli Belediyespor Yönetim Kurulu yaptığı yazılı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi;


"Bildiğiniz üzere 2 senedir iç saha maçlarımızı kendi saha ve seyircimiz önünde oynayamamaktayız. Bu sene Mart ayında sahanın suni çim yapılma çalışmalarının başlamasıyla birlikte, tüm Kilimli ve Kilimli Belediyespor sevdalılarıyla birlikte bizler de profesyonel lige çıktığımız bu sezon maçlarımızı sahamızda oynayacağımız için büyük bir heyecan yaşadık. Fakat Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından dün elimize ulaşan değerlendirme raporunda sahamızın bir çok eksiğinin olduğu ve bu eksikliklerin en kısa zamanda giderilememesi durumunda Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı´nda maçlarımızı oynamamıza müsaade edilmeyeceği belirtilmiştir. Şehrimizde bu kriterlere uyan başka bir Stat da bulunmadığı için sanki cezalıymış gibi iç saha maçlarımızı şehir dışında oynamak zorundayız. Stadımızın bu kriterlere uyması ve maçlarımızı burada oynayabilmek için Gençlik Spor İl Müdürlüğü´nün hızlı bir şekilde olaya el koymasını ve eksikliklerin giderilmesini umuyoruz. Sayın Valimizin de bu konuya göstereceği hassasiyetin ve duyarlılığından hiçbir şüphemiz yoktur" dedi.


Editör: Pusula Gazetesi