Doğu ve Güneydoğu İllerinden her yıl Alaplı İlçesine fındık toplamak için gelen yüzlerce mevsimlik işçiler bu yıl Fındık tarlası sahipleri tarafından misafir edilecek.


Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, &[#]8220;Alaplı çayı kenarlarında barınmaları sağlanan fındık işçileri bu yıl fındık tarlası sahipleri tarafından misafir edileceğini söyledi.


Alaplı&[#]8217;da yaşanan sel&[#]8217;in ardından çay kenarlarında yaşamanın zor olduğunu anlatan Memük, &[#]8220;12 Haziran tarihinde yağan kuvvetli sağanak yağış nedeniyle İlçede meydan gelen sel yüzünden dere yataklarını taşması nedeniyle mevsimlik tarım işçilerini konakladığı yerler olan Çamlıbel Köyü, Kefkenaltı mevkii, Kasımlı Köyü Ferahlı Mevkii, Çay Köy Merkez Mevkii, Hasanlı Köyü Çatak Yol ayrımı mevkileri su altında kalmıştır. Can ve mal güvenlikleri acısından uygun yerler olmadığı tespit ettik. Fındık tarlası sahipleri çalıştırdıkları mevsimlik işçileri evlerinde ya da evlerine yakın bölgelerde misafir edecekler. Bununla ilgi muhtarlarımıza bilgiler verildi. Bu sadece bu yıla özgü bir uygulama oldu. Bundan sonraki yıllarda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza sunmuş olduğumuz fındık işçilerin konaklama yerleri ile ilgi projemiz var. Bu proje onaylandığı takdirde belirlediğimiz bölgelere konaklama yerleri hazırlanacak&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi