CHP Zonguldak İl Başkanlığından Milletvekilleri seçimleri aday adayı olmak için öncesi istifa eden CHP Kurultay Delegesi Av. Osman Yayla, kurultay yapılmasından yana olduğunu vurguladı.


CHP Kurultay Delegesi Av. Osman Yayla, düzenlediği basın toplantısında CHP&[#]8217;nin seçim oy oranı ve teşkilatlar hakkında açıklamalarda bulundu. CHP&[#]8217;nin ülke bazında aldığı oyun, beklentilerin altında olduğunu vurgulayan Yayla, &[#]8220;Bizler örgütlerden gelen, yıllarını oraya vermiş, ne yaptığımızı, nelerin yapılması gerektiğini bilen, sorumluluk bilinci içinde hareket eden insanlarız. Bu nedenle gördüğümüz yanlışları, eksiklikleri ilgili Kurultayımızda dile getirmek mecburiyetindeyiz. Öyle düşünüyoruz. Yoksa eksikleri atlar, bariz hatalara göz kapar, kulak tıkarsak vebal altında kalırız&[#]8221; dedi.


Kurultaylarda yanlışların ayıklanması gerektiğine dikkat çeken Osman Yayla, &[#]8220;Bu seçim arifesinde 40&[#]8217;ın üzerinde İl Başkanı, onun çok üzerinde İlçe Başkanı&[#]8217;nın, dahası onca örgütün dikkate alınmayışı, eksikliklerin en büyüğü olmuştur. Akabinde milletvekili aday belirlemesindeki tutum şekli, kesinlikle irdelenmeli, sorgulanmalıdır. Bu ve bunlar gibi konular Kurultay gibi aile meclisinde uzun uzun görüşülmeli, doğrular etrafında bileşilmeli, yanlışlar ayıklanmalıdır. Gün daha da kenetlenme, bütünleşerek büyüme günüdür. Seçim sonucu kötüdür, bunun sorumlusu da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm yönetim demek büyük haksızlık olur. Genel Başkanımız dur durak bilmeden, seçim süreci boyunca tüm yurdu dolaşmış, gücünü aşan bir performans göstermiştir. Elden geleni yapmıştır. Ancak netice bu olmuştur. Yüzde 26&[#]8217;lık oy ilerisi için çok iyi tahlil edilmelidir. Bu bağlamda Genel Başkanımızın yanındayız, arkasındayız. Bir bölüm yöneticilerimizle beraberiz. Eksikliklerin ulu orta değil, Kurultaylarda konuşulmasından yanayız. Daha öncesinde, 22 Mayıs 2010&[#]8217;da, 18 Aralık 2010&[#]8217;da nasıl sorumluluk içinde hareket edip, &[#]8217;bizler sadece iktidar olmak istiyoruz&[#]8217; dedi isek bugün de aynı duygu ve düşünce içindeyiz. Hizmetten başka bir düşüncemiz de yoktur&[#]8221; şeklinde konuştu.


CHP&[#]8217;nin yapılacak kurultaydan sonra Kılıçdaroğlu önderliğinde, çıktığı iktidar yürüyüşüne büyük bir ivme ile devam edeceğini ifade eden Yayla, açıklamasını şöyle tamamladı:


&[#]8220;Referandumda Hayır cephesinin 184 bin 500 rakamına ulaşması CHP&[#]8217;nin Zonguldak&[#]8217;ta birinci parti olacağı işaretini zaten vermişti. Bu seçim sonuçlarına göre birinci parti olamadık. Olabilir. Bizler bu konuları da irdeleriz, konuşuruz, olumsuz etkenleri gideririz. İleriye bakarız. Şu anda 2 milletvekilimiz bizleri temsil edecekler. Onların da yanındayız. Kurultay yapılmasından yanayım. Aile içinde, hizmetler noktasında ileriki süreç için mutlaka yararlı olacaktır. Kurultaylar kaynaşma, konuşma şölenleridir. Bunun dışında bir havada yapılabilecek toplantıları kabul etmek mümkün değildir. Bizler yüzde 26 oy oranının üzerine yapılacak katkılar için bir araya geliriz. Hiç bir zeminde Genel Başkanlık Makamının tartışılmasından yana asla olamam. Yapılacak Kurultaydan sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde CHP&[#]8217;si çıktığı İktidar yürüyüşüne daha büyük bir ivme ile devam edecektir.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi