Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Özdemir, 2008 yılında ilçede meydana gelen olaylarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.


Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıya daire amirleri katıldı. Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Özdemir, 2008 yılında intihara teşebbüs olaylarında artış kaydedildiğini belirterek, "2008 yılında ilçemizde asayiş olayları içinde en çok artış intihara teşebbüs olaylarında yaşandı. Bunların sebepleri ise ekonomik sıkıntı, aile özlemi ve aile içi geçimsizlik olarak tespit edildi. 2008 yılı içinde 3 adet ölümlü olayımız mevcut. Bunlar bıçaklama suretiyle meydana gelmiş bulunuyor. Bunların başlıca sebebini alkol olarak gösterebiliriz" dedi.


Özdemir, 2008 yılı içinde 7 adet araçtan teyp çalınma olayının meydana geldiğini belirterek, "Bu hırsızlık olaylarının 3 tanesinin faillerini yakaladık. Diğerleri ise çevre il ve ilçelerden gelenler tarafından yapılan hırsızlıklar oldu. Zira aynı gün çevre il ve ilçelerde de hırsızlıklar meydana geldi. 2008 yılı içinde dolandırıcılık olaylarında da artış meydana geldi. Bunlardan bazıları kredi kartı dolandırıcılığı, sahte para ve sahte araç ruhsatı olarak meydana gelmiştir" şeklinde konuştu.


Cezalarda artış var


Düzenlenen toplantıda konuşan Trafik Polisi Mustafa Kızıl, 2007 ile 2008 yılları arasında karşılaştırmalar yaptı.


Kızıl, 1 Ocak 2008 tarihinde yürürlüğe giren "Trafik Güvenliğinde yeni açılımlar, hedefler ve çözümleri" projesi kapsamında denetimlerin daha da artırılarak hedeflerin üzerine çıkıldığını söyledi. 2008 yılında denetimi yapılan 8 bin 550 araçtan bin 503 tanesine 250.842 TL ceza uygulandı. Kızıl, aynı yıl içinde emniyet kemeri kontrollerinde ise kemer takanların oranının yüzde 36.45 olarak tespit edildiğini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi