Bölgede yoğun bir şekilde kuduz vakalarının görüldüğünü hatırlatan vatandaşlar, sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.
Filyos beldesinde başı boş köpeklerin belde merkezinin yanı sıra en işlek cadde ve sokaklarda dolaşması belde halkını korkutuyor. Köpekler nedeniyle zor anlar yaşadıklarını belirten insanlar, köpeklerin toplanması için defalarca kez belediye yetkilileri ile görüşmelerine rağmen sonuca ulaşamadıklarını kaydetti. Köpeklerin akşam ve gece saatlerinde daha tehlikeli durum oluşturduğundan yakınan belde halkı, Filyos beldesinin kuduz vakalarının yoğun olarak görüldüğü bölgede bulunduğunu hatırlattı. Sorunun bir an önce çözülmesini isteyen belde halkı, &[#]8220;Bazen bu köpeklerin saldırısına uğruyoruz. Beldede cocuklar ve kadınlar, korkudan yalnız başlarına dışarıya çıkamıyor. Komşu köylerde ve ilçelerde yoğun bir şekilde kuduz vakalarının olduğunu duyunca daha çok endişeleniyoruz. Köpeklerin toplanması için gerek belediyeye gerekse diğer yetkili kurumlara bildirdik. Bu güne kadar bu sorun çözülmedi&[#]8221; diye tepkisini dile getirdi.
Diğer taraftan son yıllarda Filyos Beldesi&[#]8217;nde başıboş köpek sayılarında artışın köpek barınağında aşılanıp, kısırlaştırıldıktan sonra köpeklerin doğaya bırakılmasından kaynaklandığı belirtiliyor.
Editör: Pusula Gazetesi