CHP oyunu arttırmasına karşın 2 milletvekilinde kalmanın üzüntüsünü yaşadı. Ergenekon davasından cezaevinde tutuklu bulunan Mehmet Haberal ile Parti Meclisi Üyesi Ali İhsan Köktürk Milletvekili seçilmeyi başardı. Yaşanan oy patlaması üçüncü sıra Milletvekili Adayı Neriman Posbıyık&[#]8217;ı ise meclise taşıyamadı.


İl Başkanı Tümer Peker, Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, Milletvekili Adayı Erol Sarıal&[#]8217;ın yanısıra dünkü seçim sonuçlarına göre Milletvekili seçilen Mehmet Haberal&[#]8217;ın kardeşi Ali Haberal ile oğlu Erkan Haberal İl Başkanlığı&[#]8217;nda gelen sonuçları izlediler. Olumsuz sonuçların gelmesi üzerine İl Başkanı Tümer Peker partiden ayrılırken Ali ve Erkan Haberal ise uzun süre partiden ayrılmadılar.


Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, Milletvekili Adayı Erol Sarıal ve Ali Haberal yaptıkları değerlendirmede başarı için çalıştıklarını, oyların ciddi oranda arttığını ancak alınan sonuca saygı duyduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.


Ergenekon davasından cezaevinde tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal&[#]8217;ın oğlu Erkan Haberal yaptığı seçim değerlendirmesinde CHP&[#]8217;nin oyundaki artışa dikkat çekerek, yapılması gereken ne varsa yaptıklarını söyledi.


Çarpıcı açıklamalarda bulunan Erkan Haberal şunları söyledi.



AK PARTİ&[#]8217;Yİ KUTLUYOR BAŞARILAR DİLİYORUZ


Ak Partinin oyunu koruyacağını düşünmüştük. Ama Ak Parti oyunu fazlasıyla artırdı. Alaplı, Ereğli, Devrek, Çaycuma, Gökçebey ve Devrek&[#]8217;te oyumu artırdık. Toplamda bakarsak 2007&[#]8217;deki oyumuzu 150 binler seviyesine cıkmış durumdayız. Şuandan itibaren aile olarak yapacağımız tek bir şey var. 2 tane milletvekilimiz CHP olarak ve 3 tane Ak parti vekili var. Şuandan itibaren bizim için Ak Parti milletvekili değil, rakip değil Zonguldak milletvekilidir. En kısa sürede babam çıktıktan sonra Zonguldak&[#]8217;a gelerek Zonguldak&[#]8217;a verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Zonguldak&[#]8217;ın problemlerine hep beraber çözüm arayacağız. Babamın tahliye olması için mahkeme kararını bekleyeceğiz. Tahliye olduktan sonra ilk işimiz yarım kalan tedavisini yaptıracağız. Zonguldak&[#]8217;a gelip Zonguldak&[#]8217;ta çalışmaya başlamak olacaktır. Ailemiz yarından itibaren bütün bölgelerinde bütün köylerinde hiç oy almadığımız köyler dâhil herkesle görüşüp teşekkür edeceğiz ve problemlerini bir daha öğrenip çözme yolunda girişimlerde bulunacağız. Bu saatten sonra yapacağımız tek şey Ak Partiyi kutlamak ve başarılar dilemektir.



ORGANİK BAĞ KURAMADIK


Biz teşkilatla çok fazla iç içe olmadık. Geldiğimizde aday olmuş bir İl Başkanımız vardı. Yeni gelen bir İl Başkanı vardı. Onun bize bizim ona adapte olmamızda il yönetimiyle sıkıntı yaşamadık. Çünkü doğru dürüst organik bir bağ kuramadık. Fakat merkez ilçe başkanı ve diğer ilçe başkanları özellikle teşekkür etmek istediğim Tarık Coşkun ve ekibi. Devrek&[#]8217;te Songül Hanım. Alaplı ekibi çok güzel çalıştı. Kilimli İlçe başkanımız çok güzel çalıştı. Filyos, Çatalağzı çok güzel çalıştı söylediği rakamı tutturdu. Ereğli hariç bütün belde ve ilçelerde tutturduk. Zonguldak merkezde bazı bölgelerde ciddi sıkıtılar yaşadık. Mesela 2. makasta Belediyenin hizmet yapmaması. Her zaman karşımıza Zonguldak Belediyesi sıkıntısı çıktı. İl yönetiminin gelmesi gitmesi bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz hangi kadro ile çalıştıysak aynı yönetim ile devam edeceğiz. Seçim pusulalarında teknik ciddi hatalar var. Kullanılan oy ile rakamlar birbirini tutmuyor. Sabaha kadar çalışıp itiraz edeceğiz avukatlarımız şuan orda. İlçe seçim kuruluna başvuracağız.



ZONGULDAK&[#]8217;IN 1.5 MİLLETVEKİLİNİ 2 YAPTIK


Bu seçime başlarken tek bir hedefimiz vardı. Zonguldak&[#]8217;ın 2 Milletvekili yoktu 1,5 Milletvekili vardı. Biz bunu 2 yaptık. Demokrat Parti barajı geçmiş olsaydı 3&[#]8211;1&[#]8211;1 olacaktı. Seçime başlarken ailemizin şuandaki en yetkilisi Ali Haberal ile babama gittik. Babam bize talimat verdi.7 gün 24 saat hiç durmadan çalışacaksınız sonuna kadar ne yapabileceğimizi anlatacaksınız. Sonuna kadar ne yapabileceklerimizi anlatacaksınız. Yalan konuşmayacaksınız, yapamayacağımız şeyin vaadinde bulunmayacaksınız. Geriye dönüp baktığımızda biz şunu da yapsaydık, şu elide sıksaydık, şu kalbi kırmasaydık demeyecektik. Ve bunların hepsini yaptık. Her eli sıktık, her kapıyı çaldık herkesle konuştuk kendimizi anlattık partileri anlattık yapabileceğimiz şeyleri anlattık. CHP&[#]8217;nin programını anlattık. Adaylarımızı karşılaştırdığımızda CHP&[#]8217;nin bu şehir için en iyi aday listesine sahip olduğunu hala söyleyebilirim. Üzüldüğüm bir konu var Zonguldak&[#]8217;ta maden şehrinde, maden mühendisinin maalesef seçilmemiş olmasıdır. Zonguldak&[#]8217;ın kesinlikle Erol Sarıal gibi bir Milletvekiline ihtiyacı vardı. Bugün dönüp baktığımızda her şeyi yapmış olmanın rahatlığı ve huzurunu içindeyiz. Takdir yüce milletimizindir&[#]8221;.


Editör: Pusula Gazetesi