2002 yılında Kilimli Belediyesi tarafından başlatılan ve Karayolları Yol Ağı&[#]8217;nda bulunmadığı için yaklaşık 9 yıldır tamamlanamayan Kilimli Sahil Yolu tamamlanacak. Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım&[#]8217;ın yerinde incelediği ve ardından Karayolları Yol Ağı&[#]8217;na alının alınan Kilimli Sahil Yolu için 9 Haziran 2011 tarihinde ihale yapıldı. İhaleye 5 firmanın katıldığını belirten Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri, tekliflerin değerlendirme sürecinin başladığını ifade ettiler.
Yapımının 120 günde gerçekleştirilmesinin öngörüldüğünü belirten AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, en büyük gelişmenin yolun Karayolları Yol Ağı&[#]8217;na alınması olduğunu ifade etti. Yola emeği geçenlere teşekkür eden Uçar, sahil yolunun Kilimli, Çatalağzı, Göbü, Türkali, Filyos güzergahında ikamet edenler için büyük önem arz ettiğini belirtti. Uçar, ayrıca sahil yolunun yapılmasıyla Kilimli ve bölgesine daha çok yatırım gelme imkanı sağlanacağını vurguladı.
Proje ve süreç hakkında bilgiler veren Uçar, şöyle dedi:
&[#]8220;Kilimli Sahil Yolu, karayolları yol ağı içersinde değildi. Karayolları bunu yol ağı içerisine aldı. O yol karayollarının sorumluluk alanına alınmış oldu. Karayolları yol ağı içerisine alınınca karayolları da bunu programa aldı. İhalesi 9 Haziran&[#]8217;da yapıldı. Değerlendirmeler yapılıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde de yolun yapımına başlanacak. Bu biraz da Filyos-Zonguldak yol ağının ayağından bir tanesidir. Özellikle hem Kilimli için hem Kilimli güzergahında ikamet edenler için de çok iyi bir gelişmedir. İhalenin prosedürü bellidir. Belli bir zaman içerisinde tamamlanacak. Yer teslimi yapıp işe başlanacak. İhalede bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Bu proje aslında 2002 yılında Kilimli Belediyesi&[#]8217;nin hiçbir şeye dayanmadan, yasal zeminlere dayanmadan ne Özel İdare&[#]8217;nin ne Karayollarının içinde olmadığı bir çalışmadır. Bu süreç içerisinde mağdur olan vatandaşlarımız da oldu. Bu kadar emek sarf edilmiş, bu kadar emek verilmiş. Bu projenin de Filyos ile bağlantılı olduğu için hayata geçirilmesi lazımdı. Kilimli Belediyesi teknik çalışmaları bitirdi. Yol ağı içine aldı. O daha önceki Belediye Başkanı döneminde yapılan çalışmalarda patlatmalar da bazı binalarda zararlar meydana geldi. Bunlar da giderilecektir.&[#]8221;
120 günde tamamlanması öngörülen yolun uzunluğu 3 bin 750 metre olduğu belirtilirken yarım saatte gidilebilen Kilimli mesafesinin 10 dakikadan daha da kısa süreye ineceği ifade edildi.
Editör: Pusula Gazetesi