19.Dönem Zonguldak Milletvekili ve Zonguldak Bağımsız Milletvekili adayı Ali Uzun beraberindekilerle birlikte seçim çalışmaları Bahçelievler Mahallesinde devam ettirdi.

YÜZLERCE VATANDAŞ KARŞILADI
Bahçelievler Mahallesinde bir miting düzenleyen Ali Uzun´u yüzlerce vatandaş alkış ve sloganlarla karşıladı. Vatandaşlar, &[#]8220;Ali Uzun Sen Bizim her şeyimizsin, Zonguldak El ele Ali Uzun meclise&[#]8221; diye sloganlar attılar. &[#]8220;Gönlümüzde oyumuzda Ali Uzun´un &[#]8220; , Oyumuz boşa gitmeyecek, bu sefer Ali Uzun var&[#]8221; , &[#]8220;12 Haziran Akşamı Madenci Anıtındayız&[#]8221; gibi pankartlar açtılar. Alkış ve sloganlarla sık sık konuşması kesilen Ali Uzun yaklaşık 700 kişilik kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı.

ZONGULDAK´A İLÇE MİLLETVEKİLLİĞİ KAVRAMI GELDİ
Ali Uzun, &[#]8220;Bağımsız aday olmak Zonguldak´ta zordur dediler. Ama bunun zor olmadığını bizim yalnız olmadığımızı köyüyle kenti ile tüm Zonguldak burada olduğu gibi göstermiştir. Hepinizden Allah razı olsun. Zonguldaklı bir ilki başaracak ve inşallah 12 Haziran akşamı Zonguldak´ı tüm Türkiye konuşacaktır. Bu zafer sizin olacaktır. Zonguldak´ı daha seçim zamanında böldüler. İlçelere sıkıştı siyaset. Ben bu ilçenin adayayım bana oy verin, diğer tarafa bakıyorsunuz yine öyle. Siyasete yeni kavram getirdiler. İlçe milletvekilliği. Böyle bir şey olur mu? Bu genel başkanların Zonguldak´a dayatmasıdır. Ben en ücra köşesinde köyünden tüm beldeleri, ilçeleri ile Zonguldak´ın bütününün temsilcisiyim. Buna talibim, Zonguldak milletvekilliğine talibim&[#]8221; dedi.

BAĞIMSIZA OY VERMEYİN DİYENLER VAR
Ali Uzun, &[#]8220;Zonguldak Türkiye´ye bir demokrasi dersi vermektedir. Sizler bu seçimin gülen yüzü oldunuz. Bizim seçim çalışmalarımızda sevgi vardı, hoş görü vardı, Zonguldak sorunlarının dile getirilmesi vardı. Partiler bir birlerini bıraktılar, şimdi sizin iradenize mahalle baskısı uygulamaya çalışıyorlar. İradenize ipotek koymaya çalışanlar, Bağımsıza oy vermeyin diyenler var. Bunu çok ayıplıyorum. Sağda solda çok yüksek rakamlar söyleyerek seçilemez diye politika yapanlar var. Bakıyoruz herkes 3´ü almış dörde gidiyormuşlar. Uçuyorlar. Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil. Allah´ın izni ile çok net söylüyorum. Bir milletvekili çoktan sizin oldu. Partiler kalan dördü kendi aralarında paylaşacaklar&[#]8221; dedi.

HOŞLARINA GİTMEYEBİLİR AMA BU OYLAR BOŞA HİÇ GİTMEZ
Ali Uzun, &[#]8220;Bu memleketin en ücra köşesindeki köyünden, ilçe şehir merkezlerine kadar birçok projesinin, Üniversitesinden, Tıp Fakültesine, Balıkçı barınaklarından yollarına, hastanelerinden, TTK sına birçok büyük hizmette imzam ve katkım var. 35 yıldır insanıma ve Zonguldak´a hizmet ediyorum. Zengin fakir demeden, parti ve siyasi görüş ayırımı yapmadan, yöre ayırımı yapmadan hizmet ediyorum. Zonguldak Ali Uzun´u gönlüne koymuş bir kere. Gönüllerin adayı yapmış. Böyle bir adaya verilen oylar birilerinin hoşuna gitmeyebilir ama boşa hiç gitmez&[#]8221; dedi.

ZONGULDAK KAVGASINI KİM VERECEK
Ali Uzun, &[#]8220;Bugün bir birleri ile kavga edenler yarın Zonguldak kavgasını verebilecekler mi? Aradığınızda ulaşabilecek misiniz? Seçilecek adayların kaçı tüm Zonguldak´ı kucaklayabilecek? Zonguldak birlik beraberliği sağlayabilecek mi? Zonguldak halinden memnun mu? Diğer illere göre hizmet alma da iyimi. Olmadığını hepimiz biliyoruz. O zaman bu sesi Ankara´ya nasıl duyuracağız. Derdimizi kim anlatacak. Tepkimizi nasıl koyacağız. İşte burada Zonguldak Türkiye´ye demokrasi dersi vermektedir. Bir tarih yazmaktadır. Zonguldak´ın bu asil iradesi karşısında yeni iktidar Zonguldak´a özel ilgi göstermek zorunda olacaktır. Bunu sizden aldığım güçle ben sağlayacağım. Ben kendim için değil Zonguldak için destek istiyorum. İnsan kolay yetişmiyor. Ankara´da her türlü kurumda iyi bir çevre ve sağlam ikili ilişkilerimiz var. Meclisi biliyoruz. Bu avantajları Zonguldak lehine kullanmak istiyorum&[#]8221; dedi.

SUSAN DEĞİL KONUŞAN MİLLETVEKİLİ OLACAĞIM
Ali Uzun, &[#]8220;Bağımsız milletvekili seçildiğim zaman kurulacak merkezi hükümet, Zonguldak´ın bağımsız milletvekilini göz ardı edemez. Eğer etmek isterse de buna biz müsaade etmeyiz. Orada susan bir milletvekili değil, Zonguldak´ın sesi olan bir milletvekili olacağım. Ülkemle ilgili, Zonguldakla ilgili, sağlıkla ilgili, gençlikle ilgili, emekliyle ilgili, özürlüyle ilgili olumlu bir konu gelirse onu iktidarın milletvekillerinden daha fazla savunurum. Ona olumlu oy veririm sizin adınıza ama olumsuz bir konu gelirse sizinle ilgili TTK ile ilgili ÇATES´le ilgili onu reddederek sizin adınıza en şiddetli muhalefeti yaparım. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Zonguldak Ali Uzun´u bağımsız olarak meclise yolladığında Zonguldak meselelerine çözümde hiç kimse tembellik yapamaz. En az iktidar milletvekili hatta birçok açıdan onlardan daha güçlü bir vekil olacağım&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi